Logo Binnenmaas
Vastgestelde bestemmingsplannen ‘burgemeester Groeneveld de Katerstraat e.o.’ Maasdam en ‘Landgoed Munnikenweg Westmaas’, Binnenmaas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Binnenmaas op 25 september 2014 de volgende bestemmingsplannen heeft vastgesteld:

  • ‘Burgemeester Groeneveld de Katerstraat e.o.’ Maasdam

  • ‘Landgoed Munnikenweg Westmaas’

Het bestemmingsplan ‘Landgoed Munnikenweg Westmaas’ bevat ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen. Een overzicht van deze wijzigingen is terug te vinden op pagina 53 en 54 van de toelichting van het bestemmingsplan.

Ter inzage legging stukken

De vastgestelde bestemmingsplannen, de vaststellingsbesluiten en de bijbehorende stukken liggen vanaf 6 oktober 2014 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis, Sportlaan 22 in Maasdam. Ook zijn de bestemmingsplannen te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheden

Tegen de besluiten van de gemeenteraad tot het vaststellen van de hierboven genoemde bestemmingsplannen kunnen belanghebbenden gedurende de ter inzage termijn schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

  • a. belanghebbenden, die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Tegen het besluit om het bestemmingsplan ‘Landgoed Munnikenweg Westmaas’ gewijzigd vast te stellen kan behalve de onder a en b genoemde belanghebbenden tevens beroep worden ingebracht door:

  • c. belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

De vastgestelde bestemmingsplannen treden na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van zes weken een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer een belanghebbende beroep heeft ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening heeft ingediend, treedt het bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven