Logo Bunschoten
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan en ontwerp exploitatieplan Rengerswetering, Bunschoten

Het college van burgemeester en wethouders van Bunschoten deelt mee dat met ingang van 2 oktober 2014 het ontwerp van het bestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan Rengerswetering met bijbehorende stukken voor een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage ligt. Dit onder verwijzing naar artikel 3.8 en artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Waar gaat het om

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied aan de oostzijde van de gemeente waar een woningbouwlocatie wordt ontwikkeld. Het gebied wordt concreet begrensd door de Oostelijke Randweg, de Nijkerkerweg, de Rengerswetering (watergang) en de achterzijde van de woningen aan de Zuidwenk. Het exploitatieplan heeft eveneens betrekking op het hierboven beschreven plangebied met uitzondering van de begraafplaats. Ook is het exploitatieplan niet van toepassing op de twee zuidelijke eilanden waarvoor in 2007 reeds een samenwerkingsovereenkomst is gesloten. Het bestemmingsplan betreft een actualisering van het huidige plan Rengerswetering dat dateert uit 2005. Deze actualisatie is nodig omdat het wettelijk verplicht is om het plan binnen 10 jaar na de vaststelling te herzien.

Inzien van het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan

Tijdens kantooruren kunt u het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan inzien op het gemeentehuis aan de Stadsspui 1 bij de werkeenheid ruimtelijke ordening van de afdeling RO&V. Desgewenst kunt u een telefonische afspraak maken om de plannen buiten kantooruren in te zien. De plannen zijn tevens in digitale vorm te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de plannen kunt oproepen. Ook is het bestemmingsplan en de exploitatieplannen te vinden via www.bunschoten.nl. In het gemeentehuis kunt u zowel de papieren als de digitale versie inzien van de plannen.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Zienswijzen over het ontwerp exploitatieplan kunnen alleen door belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling aan de gemeenteraad kenbaar worden gemaakt.

Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Bunschoten, Postbus 200, 3750 GE Bunschoten. Indien u mondeling uw zienswijze over de plannen naar voren wenst te brengen, dan dient u hiervoor binnen de terinzagetermijn een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar de heer F.H.E. Roelofse, bereikbaar via telefoonnummer: 14033.

Bunschoten, 1 oktober 2014

Naar boven