Logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Ontwerpbestemmingsplan De Zoete Inval West en toepassen coördinatieregeling voor aanvraag omgevingsvergunning Rottewegje 2 in Haarlemmerliede, Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.30 en volgende van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.8 juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat is besloten het ontwerp van het bestemmingsplan De Zoete Inval West ter inzage te leggen.

Het ontwerp voorziet in de mogelijkheid op het perceel Rottewegje 2 in Haarlemmerliede 14 (hotel)appartementen te realiseren.

De Wet ruimtelijke ordening biedt gemeenten de mogelijkheid efficiënter en sneller te besluiten over ruimtelijke projecten door de coördinatieregeling van artikel 3.30 toe te passen. Met de coördinatieregeling vindt een bundeling plaats van de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures. Door het toepassen van de coördinatieregeling worden het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning voor de bouw van 14 (hotel)appartementen op het perceel Rottewegje 2 in Haarlemmerliede op gronden van het ontwerpbestemmingsplan De Zoete Inval West gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit betekent dat slechts één gecombineerde procedure behoeft te worden doorlopen in plaats van verschillende afzonderlijke procedures. Ook is sprake van een bundeling van rechtsbescherming, zodat een belanghebbende slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeft in te stellen. Tegen de toepassing van het coördinatiebesluit is geen bezwaar en beroep mogelijk.

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij van plan zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van 14 (hotel)appartementen op het perceel Rottewegje 2 in Haarlemmerliede.

Het ontwerpbestemmingsplan De Zoete Inval West en de ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken voor de bouw van 14 (hotel)appartementen liggen van 2 oktober tot en met 12 november 2014 ter inzage op de afdeling Ruimte van het gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51, 1165 MJ Halfweg, op werkdagen van 8.15 tot 12.15 uur. Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning te zien op www.haarlemmerliede.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl (alleen het ontwerpbestemmingsplan).

Gedurende de genoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpomgevingsvergunning. Zienswijzen over de ontwerpomgevingsvergunning moeten worden ingediend bij burgemeester en wethouders, Postbus 83, 1160 AB Zwanenburg. Zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan moeten worden ingediend bij de gemeenteraad, Postbus 83, 1160 AB Zwanenburg. Over het indienen van een mondelinge zienswijze kan een telefonische afspraak worden gemaakt met de heer P.J. Oud, 020-4079000 (ontwerpomgevingsvergunning) en mevrouw A.J. Kuijper, 020-4079000 (ontwerpbestemmingsplan).

Halfweg, 1 oktober 2014

Naar boven