Logo Dordrecht
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Nieuwe Dordtse Biesbosch’ ter inzage, Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Nieuwe Dordtse Biesbosch” (NL.IMRO.0505.BP173Ndb-3004) met bijbehorende stukken met ingang van 2 oktober 2014 gedurende zes weken (tot en met 12 november 2014) voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ ruimtelijkeplannen. Het plan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat wordt begrensd door:

  • de Wieldrechtse Zeedijk en het Wantij in het noorden;

  • de Nieuwe Merwede, vanaf de Ottersluis in zuidwestelijke richting in het oosten en zuiden;

  • de oostzijde van de spoorlijn Dordrecht-Lage Zwaluwe, alsmede de Zeedijk ter hoogte van de woonwijken De Hoven en Stadspolders in het westen.

In het bestemmingsplan wordt in hoofdzaak een planologische regeling voor het agrarisch gebied, de in het gebied aanwezige en geplande natuurgebieden en de geplande recreatiegebieden gegeven.

Het bestemmingsplan is eerder door de gemeenteraad op 13 november 2012 vastgesteld. Als gevolg van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak d.d. 19 maart 2014, nr. 201301640/1/R4 dient het vaststellingsbesluit op drie onderdelen te worden vervangen door een nieuw besluit. Het overige deel van het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk geworden. De raad heeft op 23 september 2014 overeenkomstig de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak voor de betreffende drie onderdelen een nieuw vaststellingsbesluit genomen. De wijzigingen zijn opgenomen in het raadsbesluit en hebben betrekking op de percelen Zuidbuitenpoldersekade 3 en Zuidendijk 585.

Tegen de aangebrachte wijzigingen kan een belanghebbende gedurende de termijn van de terinzagelegging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag). Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ten aanzien van de gewijzigde onderdelen treedt in werking met ingang van 13 november 2014. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven