Verkeersbesluit
Logo Heeze-Leende
Besluit
Burgemeester en wethouders besluiten gelet op artikel 18 lid 1d Wegenverkeerswet en artikel 15 lid 1 Wegenverkeerswet , tot:
  • Het instellen van een 30 km/uur gebied in de woonwijk Nieuwe Hoeven te Heeze en de plaatsing van de borden A0130zb en A0230ze van Bijlage 1 van het RVV 1990 en aanbrengen van bijbehorende markering. De borden en markeringen worden geplaatst bij de entrees de Bogenmaker, de Wagenmaker, Ten Borchwardlaan en Saturnus (situatietekening 1).
  • Het verwijderen van de borden A130zb en A230ze van Bijlage 1 van het RVV 1990 op de Ambachten, Schoolstraat, Kruisboomstraat, Emmerikstraat, Driesakker en Schutsakker. Deze zijn aangegeven in bijgevoegde situatietekening 1.
  • De aanleg van een voetgangersoversteek door middel van een zebrapad op de Ambachten ter hoogte van huisnummer 38 en 40 en de plaatsing van de borden L02f van Bijlage 1 van het RVV . (situatietekening 2)
De betreffende wegen zijn in beheer van de gemeente Heeze-Leende. De politie adviseert positief over dit verkeersbesluit.
Overwegingen en motivatie
30 km/uur gebied
Uit oogpunt van het verzekeren van de verkeersveiligheid en het beschermen van weggebruikers en passagiers stellen wij een 30km/uur gebied in.
Alle woonwijken binnen de bebouwde kom van de gemeente Heeze-Leende zijn ingericht als 30 km/uur gebieden met als uitzondering de wijk Nieuwe Hoeven. De woonwijk heeft een verblijfsfunctie waarvan ook veel straten zijn ingericht als woonerf. Verder zijn alle kruisingen gelijkwaardig en is er dus geen voorrangskruising aanwezig.
In het gebied worden voldoende maatregelen getroffen in het kader van “Duurzaam Veilig verkeer” om de weginrichting te laten voldoen aan een 30km/h uur gebied.
Voetgangersoversteek door middel van een zebrapad op de Ambachten ter hoogte van huisnummer 38 en 40 (situatietekening 2 )
Met het oog op snelheidsremming en attentieverhoging is op de Ambachten ter hoogte van huisnummer 38 en 40 een voetgangersoversteek door middel van zebrapad gewenst. Hiermee bieden wij een veilige oversteek aan voor voetgangers. De oversteek wordt veelvuldig gebruikt door basisscholieren en is een belangrijke looproute van en naar het station.
Bezwaarclausule
Ingevolge artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van deze beschikking bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar.
Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u, indien - gelet op de betrokken belangen - onverwijlde spoed dat vereist, een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van Rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus , MA ’s-Hertogenbosch.
U kunt ook digitaal het verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Voor de behandeling van een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.
24 september 2014
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HEEZE-LEENDE,
namens dezen
J.W.A van der Heijden
Afdelingshoofd Beleid, Vergunningen en Handhaving
Naar boven