Logo Soest
Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk gebied’, Soest

Burgemeester en wethouders van Soest maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 18 september 2014 het bestemmingsplan ‘Correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk gebied’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk gebied’ gaat over een aanpassing met toepassing van artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht waarbij een deel van het op 19 december 2013 vastgestelde bestemmingsplan Landelijk gebied wordt gecorrigeerd. De aanpassingen zijn zeer beperkt en van ondergeschikte betekenis. In deze herziening is zowel een wijziging van de regels als van de verbeelding opgenomen. Het plangebied van deze correctieve herziening is identiek aan het plangebied van het bestemmingsplan.

In het kort vinden de volgende aanpassingen plaats:

  • Het toevoegen op de verbeelding van een aanduiding voor een bestaande schuur op het perceel behorende bij Birkstraat 159. De correctie is naar aanleiding van een beroepschrift.

  • Het wijzigen van artikel 57.5: Voor het bouwen van 13 woningen aan de Beaufortlaan worden ook regels met betrekking tot de hoogte en zijdelingse afstand opgenomen. Deze correctie is naar aanleiding van de reactieve aanwijzing van GS.

  • Het aanpassen van de artikelen 55.8, 55.9 en 55.10 over munitieopslag nabij de Amersfoortsestraat. Deze regels zijn te absoluut gebleken.

  • Op de verbeelding worden de veengebieden conform de in de Provinciale Ruimtelijke Verordening vastgestelde kaart weergegeven. In de regels wordt een verbod opgenomen door het toevoegen van artikel 55.11 en wordt het verboden bodembewerking uit te voeren waardoor oxidatie kan ontstaan en bodemverlaging kan optreden. Deze correctie is naar aanleiding van het besluit van GS om een proactieve aanwijzing te geven.

  • Het verkleinen van het bouwvlak voor het Gagelgat op Birkstraat 107. Deze correctie is eveneens naar aanleiding van het besluit van GS om een proactieve aanwijzing te geven.

Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld. Er zijn geen zienswijzen ingediend en in het plan zijn ook geen ambtelijke wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan. Er is daarom ook geen nota van zienswijzen en wijzigingen opgesteld.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk gebied’ en de daarbij behorende stukken liggen analoog vanaf 2 oktober 2014 tot en met 12 november 2014 ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, bij Idea (Willaertsstraat 49) en in de bibliotheek Soesterberg (Rademakerstraat 97).

Digitaal raadplegen

  • U kunt de stukken digitaal raadplegen op de gemeentelijke bestemmingsplansite: www.soest.nl

  • U kunt de stukken ook digitaal raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van de vastgestelde correctie is: NL.IMRO.0342.CHLG0001-0301. De digitale versie op www.ruimtelijkeplannen.nlis authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij verschil of twijfel boven een analoge versie (zoals een pdf of een papieren versie).

Beroep

Tegen de vaststelling van de correctieve herziening kan gedurende de ter inzage termijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpplan.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Soest treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven