Melding voorgenomen concentratie Stern Groep N.V. en bepaalde activa Koops Furness N.V., Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer 14.1073.22

  • 1. Op 24 september 2014 heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: “ACM”) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin is medegedeeld dat Stern Groep N.V. (hierna Stern), voornemens is uitsluitende zeggenschap te verkrijgen, in de zin van artikel 27, eerste lid, onder b, van de Mededingingswet, over bepaalde activa van Koops Furness N.V. (hierna: Koops Furness), bestaande uit de goodwill, gebruikte auto’s, inventaris, onderdelen en IE-rechten van de vestigingen Utrecht, Amersfoort, Zeist, Huizen en Nieuwegein van Koops Furness.

  • 2. Volgens de melding zijn de activiteiten van de betrokken ondernemingen (of, voor zover van belang, van de groep waarvan zij deel uitmaken):

    • voor Stern: de detailhandel in nieuwe en gebruikte personenauto’s, lichte en zware bedrijfswagens, en bijbehorende accessoires, onderhoud en reparatie, autoschadeherstel, de bemiddeling voor autoverzekering en financiering, lease en verhuur van personenauto’s en lichte bedrijfswagens alsmede de inrichting van bedrijfswagens;

    • voor Koops Furness: de detailhandel in nieuwe en gebruikte personenauto’s, lichte en zware bedrijfswagens en bijbehorende accessoires, onderhoud en reparatie.

  • 3. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over deze voorgenomen concentratie wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan ACM. Opmerkingen dienen uiterlijk zeven dagen na publicatie van deze mededeling in de Staatscourant op onderstaand adres te zijn ontvangen onder vermelding van bovenstaand zaaknummer.

Autoriteit Consument en Markt

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH Den Haag

telefoon: (070) 722 2000

telefax: (070) 722 2355

e-mail: concentraties@acm.nl

Autoriteit Consument en Markt, namens deze A.M. Andeweg Teammanager Directie Mededinging

Naar boven