Melding voorgenomen concentratie Reinier Haga Groep en Lange Land Ziekenhuis, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer: 14.1059.22

  • 1. Op 18 september 2014 heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: “ACM”) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin is medegedeeld dat Stichting Reinier Haga Groep (hierna: RHG), voornemens is uitsluitende zeggenschap te verkrijgen, in de zin van artikel 27, eerste lid, onder b, van de Mededingingswet, over Stichting ’T Lange Land Ziekenhuis (hierna: LLZ).

  • 2. Volgens de melding zijn de activiteiten van de betrokken ondernemingen (of, voor zover van belang, van de groep waarvan zij deel uitmaken):

    • voor RHG: het aanbieden van klinische en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg, topklinische en topreferente zorg;

    • voor LLZ: het aanbieden van klinische en niet-klinische algemene ziekenhuiszorg.

  • 3. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over deze voorgenomen concentratie wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan ACM. Opmerkingen dienen uiterlijk zeven dagen na publicatie van deze mededeling in de Staatscourant op onderstaand adres te zijn ontvangen onder vermelding van bovenstaand zaaknummer.

    Autoriteit Consument en Markt

    Directie Mededinging

    Postbus 16326

    2500 BH Den Haag

    telefoon: (070) 722 2000

    telefax: (070) 722 2355

    e-mail: concentraties@acm.nl

  • 4. Tevens hebben RHG en LLZ op 18 september 2014 een verzoek om ontheffing gedaan, als bedoeld in artikel 40, eerste lid, van de Mededingingswet. Die ontheffing voorziet erin dat partijen de concentratie tot stand mogen brengen voordat de in artikel 34 van de Mededingingswet bedoelde termijn van vier weken na de melding is verstreken. ACM heeft de gevraagde ontheffing waaraan een voorschrift is verbonden, verleend en op 23 september 2014 bekend gemaakt aan de verzoekers.

Autoriteit Consument en Markt, namens deze N.M. Aartsen Teammanager Directie Mededinging

Tegen het besluit tot ontheffingsverlening kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na dagtekening van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij ACM, Directie Juridische Zaken, Postbus 16326, 2500 BH, ‘s-Gravenhage.

Naar boven