Logo Zoeterwoude
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bloemenweide Noord, fase 1, Emmaus e.o.’, Zoeterwoude

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Bloemenweide Noord, fase 1, Emmaus e.o.” met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 2 oktober 2014 gedurende zes weken (tot en met 12 november 2014) voor een ieder ter inzage ligt.

Het gebied van dit bestemmingsplan ligt in Zoeterwoude Dorp, ten zuidoosten van de Westeindseweg, ten westen van de Verlaatweg en de Dr. Kortmannstraat en ten oosten van de Corbuloschool, de kinderopvanglocatie Het Waterhoentje, de woningen aan het Madeliefpad en de Klaverhal. Binnen het plangebied liggen nu de zorglocatie Emmaus en de seniorenwoningen aan de Emmaushof. Ook stonden hier de inmiddels gesloopte woningen langs de Bennebroekweg.

Voor dit gebied vigeren op dit moment de bestemmingsplannen Dorp-West 2011 (gedeeltelijk) en Dorpskern 2013 (gedeeltelijk).

Het is de bedoeling, het gebied Bloemenweide Noord in fases her in te richten.

Dit ontwerpplan betreft de eerste fase van die herinrichting. Deze eerste fase is gericht op het realiseren van een brede school ter plaatse van de huidige Emmaushof en het realiseren van seniorenwoningen met zorg-, welzijns- en kantoorfuncties (door Stichting WIJdezorg).

Uitgangspunt voor het voorontwerpplan is het op 19 december 2013 door de gemeenteraad vastgestelde Globaal Vlekkenplan Bloemenweide Noord.

Het ontwerpbestemmingsplan kan ingezien worden:

  • op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder “Een plan bekijken”. Na de keuze voor “Bestemmingsplannen” kan het ontwerpplan “Bloemenweide Noord, fase 1, Emmaus e.o.” opgeroepen worden door bijvoorbeeld een adres binnen het plangebied in te typen, in te zoomen op de kaart, of het plan-ID in te geven (NL.IMRO.0638.BP00016-ONT1);

  • via de gemeentelijke website www.zoeterwoude.nl, bij “Bouwen en Wonen”, “Bestemmingsplannen”, onder “Plannen in voorbereiding”, “Bestemmingsplan Bloemenweide Noord, fase 1, Emmaus e.o.”;

  • in het gemeentehuis bij het omgevingsloket (Noordbuurtseweg 27 te Zoeterwoude), elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en op afspraak op dinsdagavond van 16.00 tot 19.00 uur.

Gedurende de periode van terinzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze kenbaar maken aan de gemeente, Noordbuurtseweg 27, 2381 ET Zoeterwoude of Postbus 34 te 2380 AA Zoeterwoude. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze verzoeken wij u, een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, mevrouw O. Groeneweg, 071-5806384.

Zoeterwoude, 1 oktober 2014

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude, de secretaris, W.A.M. Zoetemelk-van der Hulst

de burgemeester, E.G.E.M. Bloemen

Naar boven