Logo Hillegom
Coördinatieregeling ontwerpbesluiten bouwplan Nieuw Weerestein, Hillegom

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken bekend dat vanaf 2 oktober 2014 ontwerpen ter inzage liggen van:

  • Het wijzigingsplan Nieuw Weerestein

  • De omgevingsvergunningen

  • Besluit hogere grenswaarde geluid

De besluiten worden met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd.

Nieuw Weerestein betreft een bouwproject voor het realiseren van 50 woningen op de locatie Hopman aan de Pastoorslaan in Hillegom.

Ontwerp wijzigingsplan

Het college heeft het voornemen om voor het plan een wijzigingsplan vast te stellen. De wijzigingsbevoegdheid (art. 3.4 bestemmingsplanregels Centrum) omvat het wijzigen van de bestemming ‘Agrarisch – handels- en exportbedrijven’ in de bestemmingen ‘Wonen’, ‘Groen’, ‘Verkeer – Verblijfsgebied’ en ‘Water’. Het ontwerp wijzigingsplan Nieuw Weerestein ligt ter inzage.

Ontwerp omgevingsvergunning

Gelijktijdig met het ontwerp wijzigingsplan liggen ook de ontwerp omgevingsvergunningen voor het bouwen van 34 grondgebonden woningen en voor een woongebouw, bestaande uit 16 beneden-bovenwoningen en de bijbehorende stukken ter inzage. Dit is mogelijk op grond van de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijk ordening.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid

De beschikking vaststelling hogere grenswaarde strekt ertoe om voor de 50 woningen binnen het plangebied waar vanwege het wegverkeer de geldende geluidsnormen worden overschreden, een zogenaamde hogere waarde vast te stellen.

Terinzagelegging

Het ontwerp wijzigingsplan, de ontwerp omgevingsvergunningen en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid liggen met ingang van 2 oktober tot en met 12 november 2014 voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Hoofdstraat 115 in Hillegom. Elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur.

Gedurende de termijn dat de stukken ter inzage liggen, kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen aan de gemeenteraad, Postbus 32, 2180 AA Hillegom. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 0252. Van de mondelinge zienswijze maken wij een verslag.

Vanaf 2 oktober 2014 zijn de stukken ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.hillegom.nl. Daarnaast is het ontwerp wijzigingsplan in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven