Logo Hilversum
Bekendmaking ontwerpbesluit Hogere grenswaarden bestemmingsplan Herontwikkeling Anthony Fokkerweg, Hilversum

Beschrijving van het bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan Herontwikkeling Anthony Fokkerweg ligt aan de oostkant van Hilversum, direct ten noorden van de Minckelersstraat en direct ten westen van de Anthony Fokkerweg. Op deze locatie zal op het hoekperceel een medisch centrum met (boven-)appartementen worden gerealiseerd door Dudok Wonen. In een latere fase zullen op het naastgelegen perceel, aan de Anthony Fokkerweg, grondgebonden woningen worden gerealiseerd. Voor de realisatie van beide plannen is een bestemmingsplan opgesteld waarmee de plannen planologisch-juridisch mogelijk worden gemaakt. Het ontwerpbestemmingsplan kan digitaal worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn overigens geen zienswijzen ingediend.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Er is akoestisch onderzoek uitgevoerd om in beeld te brengen wat de akoestische situatie is in het plangebied en de mogelijkheden om geluidgevoelige bestemmingen te realiseren in het gebied. In het kader van de voorgenomen ontwikkeling is in februari 2014 een akoestisch onderzoek uitgevoerd. De resultaten hiervan zijn te vinden het rapport 'Akoestisch onderzoek, Bouwplan aan de Anthony Fokkerweg te Hilversum'. Uit het onderzoek blijkt dat de geluidbelasting vanwege het wegverkeer op de Minckelersstraat / Weg over Anna's Hoeve ten hoogste 59 dB bedraagt. De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden, maar de maximaal te ontheffen geluidbelasting van 68 dB wordt niet overschreden. Het treffen van maatregelen, gericht op het terugbrengen van de geluidbelasting tot de voorkeursgrenswaarde van 48 dB als gevolg van wegverkeerslawaai, stuit op bezwaren van financiële en stedenbouwkundige aard. Voor het onderhavige project dient een hogere waarden procedure te worden gevoerd. In verband hiermee is een ontwerpbesluit hogere grenswaarden opgesteld.

Inzien van stukken

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en het akoestisch onderzoek zijn vanaf vrijdag 3 oktober 2014 gedurende zes weken digitaal raadpleegbaar in de digitale burgerleeskamer op de website van de gemeente Hilversum. Deze site kunt u via de volgende link raadplegen: http://www.hilversum.nl/Inwoners/Nieuwspagina/Burgerleeskamer.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de periode van zes weken dat het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage ligt kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze hierover naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen (geen email) over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouder van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen of het inwinnen van informatie kan contact worden opgenomen met de heer G. Ruighaver, telefoonnummer 035-629 2898.

Hilversum, 2 oktober 2014

Naar boven