Logo Heusden
Vaststelling exploitatieplan Geerpark 1e herziening, Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat de gemeenteraad op 23 september 2014 het exploitatieplan Geerpark 1e herziening heeft vastgesteld.

Het plangebied is gelegen ten oosten van de kern Vlijmen en ten noorden van de rijksweg A59. In het westen wordt het gebied begrensd door de Mortelweg. De noordgrens wordt gevormd door de Tuinbouwweg en het sportpark van voetbalvereniging Haarsteeg, waarna de grens aan de oostzijde langs de Priemsteeg aansluit op de Wolput aan de zuidzijde.

Het exploitatieplan Geerpark 1e herziening kent in hoofdlijnen de volgende wijzigingen ten opzichte van het vastgestelde exploitatieplan:

  • de fasering is op onderdelen aangepast. Omwille van de uitvoerbaarheid is de indeling van fase 1a, b en c marginaal gewijzigd;

  • de plankosten zijn opgevoerd als gerealiseerde kosten in plaats van deze te faseren over de planperiode;

  • bij de uitgiftecategorieën zijn nutsvoorzieningen en commerciële huurwoningen als nieuwe uitgiftecategorie toegevoegd;

  • de kosten en opbrengsten zijn geactualiseerd aan de huidige situatie.

Inzage

Het vastgestelde exploitatieplan 1e herziening met bijbehorende stukken ligt met ingang van 25 september 2014 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek van Oudheusden. Een digitale versie van het exploitatieplan 1e herziening is raadpleegbaar via www.heusden.nl.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan eenieder gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het exploitatieplan 1e herziening zijn aangebracht.

U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van de Afdeling. U kunt ook digitaal beroep instellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl

Het vastgestelde exploitatieplan 1e herziening treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde exploitatieplan 1e herziening niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde exploitatieplan 1e herziening. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven