Vastgesteld bestemmingsplan ‘Delfzijl -Wettersteinstraat 2-4’
Logo Delfzijl
De raad heeft op 11 september 2014 het bestemmingsplan ‘Delfzijl - Wettersteinstraat 2-4’ vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Delfzijl - Wettersteinstraat 2-4’ is de reparatie van het door de Raad van State vernietigde gedeelte van het bestemmingsplan ‘Delfzijl - Kern West’. Het plangebied wordt begrensd door de Rijksweg en de Wettersteinstraat te Delfzijl. Het betreft het perceel van de voormalige verffabriek ‘DEVEFA’ waarvan een gedeelte door de Raad van State is vernietigd. Het bouwvlak is naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State vergroot waarbij rekening is gehouden met de rechten uit het tot dusver voor dit deel geldende bestemmingsplan ‘Oud West’.
Ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen van 25 september 2014 tot en met 5 november 2014 ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl, telefoonnummer 140596 of bij de receptie. Ook ligt het plan ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Oude Schans 23 te Delfzijl. Het plan is ook in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.
Beroep
Tijdens deze termijn kan tegen het raadsbesluit beroep worden ingesteld door:
  • -
    degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;
  • -
    belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een ziens
wijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.
Het beroep stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Inwerkingtreding
Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het raadsbesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Naar boven