Logo Gennep
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijmeegseweg nabij 13C Gennep’, Gennep

Vastgesteld bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Gennep maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Gennep op 8 september 2014 heeft besloten tot vaststelling van het bestemmingsplan “Nijmeegseweg nabij 13C Gennep”.

Aanleiding en doel van het bestemmingsplan

Aan de gemeente Gennep is verzocht om medewerking aan de bouw van een vrijstaande woning op het zuidelijke gedeelte van het plaatselijk bekende perceel Nijmeegseweg 13C te Gennep. De bouw van deze woning is niet mogelijk op basis van het ter plekke vigerende bestemmingsplan “Kern Ottersum 2011”, maar past wel binnen het beleid ten aanzien van particuliere woningbouw op inbreidingslocaties, zoals vastgesteld door de gemeenteraad op 29 oktober 2012. Op basis van dit beleid heeft de gemeente Gennep medewerking toegezegd aan de bouw van de vrijstaande woning en heeft daartoe voor de betreffende bouwlocatie het bestemmingsplan vastgesteld.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van 25 september tot en met 6 november 2014 voor iedereen ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep (maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur). Voor inzage buiten de openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer (0485) 494141.

Verder is het bestemmingsplan te raadplegen:

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://ro-online.robeheer.nl/0907/

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 25 september tot en met 6 november 2014 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift moet worden gericht aan:Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Wie tijdig een beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening indienen. Een gemotiveerd verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Gennep, 24 september 2014

Burgemeester en wethouders van Gennep.

Naar boven