Logo Peel en Maas
Ontwerpbestemmingsplan Katsberg 3 en Heihorst 7 te Meijel en ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor Heihorst ong in Meijel, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 83 tweede lid en artikel 110 c Wet Geluidhinder, het ontwerpbesluit van het bestemmingsplan Katsberg 3 en Heihorst 7 te Meijel, ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor beide plangebieden. De plangebieden van het bestemmingsplan liggen aan de Katsberg 3, kadastraal bekend gemeente Meijel, sectie F, nummers 1343 en 1344 totaal groot 22.310 m² en Heihorst 7 te Meijel, kadastraal bekend gemeente Meijel, sectie F, nummer 525 totaal groot 7.370 m². Het bestemmingsplan voorziet in de sanering van een IV bedrijf, de omzetting van de bedrijfswoning naar burgerwoning en de realisatie van een burgerwoning aan de Heihorst 7 te Meijel. Tevens wordt het IV bedrijf aan de Katsberg 3 te Meijel uitgebreid.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Binnen het plangebied van bovengenoemd bestemmingsplan wordt de bouw van een nieuwe burgerwoning mogelijk gemaakt, waarbij de geluidsbelasting boven de voorkeurswaarde van 48 dB zal uitkomen. Derhalve zijn burgemeester en wethouders voornemens om met toepassing van artikel 110a, eerste lid Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ligt ter inzage van 25 september 2014 tot en met 5 november 2014.

Inzien bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerp bestemmingsplan is: NL.IMRO.1894.BPL0040-ON01;

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl → Inwoners → Wonen leven → Bouwen en wonen → Bestemmingsplannen;

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie ter inzage.

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Peel en Maas, postbus 7088, 5980 AB Panningen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, mevrouw M. Meijer of bij afwezigheid de heer L. Silva. Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden bij het College van burgemeester en wethouders (zelfde adres).

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact met mevrouw M. Meijer of bij afwezigheid de heer L. Silva van Team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077 306 66 66.

Panningen, 24 september 2014

Naar boven