Vastgesteld bestemmingsplan ‘Roonsestraat 28, Haaren’ te Haaren
Logo Haaren
Haaren
  • 1.
    Roonsestraat 28, Haaren op de percelen Haaren B 2492 totaal.
 
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de raad in zijn vergadering van 26 juni 2014 het bestemmingsplan ‘Roonsestraat 28, Haaren’ gewijzigd heeft vastgesteld.
 
Het ontwerpbestemmingsplan heeft van donderdag 13 maart 2014 gedurende zes weken (t/m woensdag 23 april 2014) ter inzage gelegen. Er zijn binnen deze termijn geen zienswijzen over het ontwerp ingediend. Ook is het bestemmingsplan ambtelijk aangepast.
 
Inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling, memories van toelichting en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 25 september 2014 gedurende zes weken (tot en met woensdag 5 november 2014) ter inzage.
 
Het plan is op meerdere manieren in zien. U kunt het plan in zien in het gemeentehuis bij de balie van de Gemeentewinkel. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Bel hiervoor naar 0411-627282. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op “Wonen en omgeving”; vervolgens op “ruimtelijke projecten” en zo komt u bij ‘Roonsestraat 28, Haaren’. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP1308HRNROO28M800-VA03.
 
Inhoud plan
Voorliggend plan betreft een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan "Buitengebied Haaren"
van gemeente Haaren ten behoeve van het omschakelen van een bestaande agrarische intensieve
veehouderij naar een bedrijf voor statische opslag. De initiatiefnemer gaat op het voormalig intensief veehouderijbedrijf een bedrijf voor statische opslag exploiteren. Hiervoor was het nodig de bestaande bedrijfsgebouwen aan te passen en te gebruiken voor de statische opslag. Binnen een agrarische bestemming, mede bestemd voor intensieve veehouderij, was statische opslag niet mogelijk.
 
Beroep
Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen.
Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
 
Het instellen van beroep is mogelijk door belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden, die kunnen aantonen, dat zij daartoe redelijker­wijs niet in staat zijn geweest, danwel belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de aangebrachte wijzigingen.
 
Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 

Haaren, 17 september 2014

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven