Verkeersbesluit tijdsduurbeperking agp Marskant-Dorpsmatenstraat 1035053
Logo Hengelo
 
Besluit
Instellen van een maximale parkeertijd van 30 minuten van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur op de algemene gehandicaptenparkeerplaats aan de Marskant-Dorpsmatenstraat bij de Rabobank door het plaatsen van een onderbord met daarop de tekst ma–vr 9-17 h max. 30 min.
Toelichting
Problematiek
Op de Marskant-Dorpsmatenstraat is bij de Rabobank een algemene gehandicaptenparkeerplaats aangewezen. Deze parkeerplaats is regelmatig bezet voor langere tijd. Het is wenselijk dat gehandicapten tijdens de openingstijden van de bank ook kort parkeren zodat de algemene gehandicaptenparkeerplaats vaker gebruikt kan worden ten behoeve van bezoek aan o.a. de bank. Voorgesteld wordt dan ook om op de algemene gehandicaptenparkeerplaats tijdens de openingstijden van de bank een maximale parkeertijd in te stellen van 30 minuten. Dit komt overeen met de hier gelegen openbare parkeerplaatsen.
Motiv ering
Overwegende:
  • -
    dat er op de hoek Marskant-Dorpsmatenstraat drie parkeerplaatsen liggen waarvan één parkeerplaats is aangewezen als algemene gehandicaptenparkeerplaats;
  • -
    dat op de twee openbare parkeerplaatsen een maximale parkeertijd van 30 minuten geldt;
  • -
    dat er op de algemene gehandicaptenparkeerplaats nog geen beperking geldt en dat deze momenteel veelvuldig gebruikt wordt door lang parkeerders die beschikken over een gehandicaptenparkeerkaart;
  • -
    dat het wenselijk is om tijdens de openingstijden van de naastgelegen bank een maximale parkeertijd in te stellen van 30 minuten op de algemene gehandicaptenparkeerplaats;
  • -
    dat dit kan worden aangegeven door een onderbord met de tekst ma–vr 9-17 h max. 30 min;
  • -
    dat dit verkeersbesluit genomen wordt voor het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van de functie van het gebied.
Procedure
Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. In het “Mandaatbesluit 2012” van de gemeente Hengelo is vastgesteld dat het afdelingshoofd van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen gemandateerd is om verkeersbesluiten te nemen.
Advies politie
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente.
Een afschrift van dit besluit is toegezonden aan:
  • 1.
    Politie Twente, t.a.v. dhr. A. van Lubek, postbus 14, 7500 AA Enschede;
  • 2.
    dhr. H. Grobbe (CT);
  • 3.
    mevr. S. Balatoni (ST);
  • 4.
    dhr. P. Leemker (REO).
B ezwaar
Wanneer u belanghebbende bent kunt u, tijdens de inzagetermijn, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van B en W. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht (postbus 10067, 8000 GB Zwolle) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als een bezwaarschrift.
Naar boven