Logo Dongeradeel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Dokkum West’, Dongeradeel

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel leggen van 25 september 2014 tot 6 november 2014 ter inzage het ontwerpbestemmingsplan "Dokkum West” met nummer NL.IMRO.0058.BPDKBB2014P1-ON01 in het gemeentehuis (balie Bouwzaken) aan de Koningstraat 13 te Dokkum. U kunt dit ontwerpbestemmingsplan ook op internet raadplegen op www.dongeradeel.nl, via “Wonen, Verkeer & Veiligheid” en vervolgens “bestemmingsplannen”.

Dit bestemmingsplan voorziet in diverse ontwikkelingen aan de westkant van Dokkum. Ten eerste wordt een bergingsvijver uitgebreid en wordt een gemaal vervangen. Ten tweede wordt een nieuwe vaarweg tussen de Wâldfeart en de Dokkumer Ie beoogd. Ten derde wordt ten zuiden van de Dokkumer Ie op termijn een nieuwe woningbouwlocatie mogelijk gemaakt. Ten vierde worden er bedrijfswoningen mogelijk gemaakt bij de watergebonden bedrijventerreinen in Betterwird 3, fase 1A. Ten vijfde vinden er op termijn ontwikkelingen plaats in de Geastmer Mar en daarmee samenhangend op het voormalig reinigingsterrein. Ten slotte is er na de inspraakperiode nog toegevoegd: de ontwikkeling van een trailerhelling, drie aanlegvoorzieningen en het creëren van extra water nabij het reinigingsterrein. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een plankaart, regels en een toelichting.

Gedurende de bovengenoemde periode van zes weken kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Dongeradeel, Postbus 1, 9100 AA Dokkum. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer B. de Vries van de afdeling Ontwikkeling.

Naar boven