Logo Achtkarspelen
Bestemmingsplan en omgevingsvergunningen Hillebrandsreed 1a in Twijzelerheide en Warmoltsstrjitte 98 en 98a in Harkema, Achtkarspelen

Inleiding

Het bestemmingsplan Hillebrandsreed 1a in Twijzelerheide en Warmoltsstrjitte 98 en 98a in Harkema geeft een regeling voor het bouwen van een vrijstaande woning op het perceel Hillebrandsreed 1a in Twijzelerheide en het bouwen van een twee-onder-een-kap woning op het perceel Warmoltsstrjitte 98 in Harkema.

Op 11 september 2014 heeft de gemeente het bestemmingsplan Hillebrandsreed 1a in Twijzelerheide en Warmoltsstrjitte 98 en 98a in Harkema ongewijzigd vastgesteld.

Vervolgens is voor de realisatie van de woningen een omgevingsvergunning verleend. De besluitvorming voor het bestemmingsplan en omgevingsvergunningen worden gecoördineerd (zie kopje coördinatieregeling).

Coördinatieregeling

Op 22 november 2012 heeft de gemeenteraad de Coördinatieverordening gemeente Achtkarspelen vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een bestemmingsplan en omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld kunnen worden. Dit betekent dat voor de aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het bestemmingsplan. De mogelijkheid van het coördineren van deze besluiten is voorgelegd aan de SWA (aanvrager van de omgevingsvergunningen). De SWA heeft aangegeven voorkeur te hebben voor een gecoördineerde behandeling. Zowel de vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsgunningen liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Vanaf 24 september tot en met 4 november 2014 liggen het bestemmingsplan Hillebrandsreed 1a in Twijzelerheide en Warmoltsstrjitte 98 en 98a in Harkema en de verleende omgevingsvergunningen ter inzage.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen kunt u inzien:

Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0059.PHHaThWarm98Hil1a-VG01).

Beroep

Tot en met 4 november 2014 kan beroep worden ingesteld tegen het plan door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend;

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan wordt definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. Het plan wordt dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Streefkerk van de afdeling Ruimte, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 23 september 2014

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen, G. Gerbrandy, burgemeester

E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven