Logo Elburg
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘2e partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Elburg 2012’, Elburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), de ter inzagelegging bekend van het ontwerpbestemmingsplan “2e partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Elburg 2012” en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Deze herziening is een gevolg van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 23 juli 2014 in verband met beroep over het “Bestemmingsplan Buitengebied Elburg 2012”

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen tussen het havenkanaal Elburg en de Flevoweg (N 309). Het ontwerp voorziet in een bestemming “Groen-Landschappelijke beplanting” en een functieaanduiding “agrarisch” voor een driehoeksperceel gelegen ten oosten van de woning Flevoweg nr. 1 en begrensd aan de zuidzijde door een fietspad en aan de noordzijde door een toegangsweg naar bebouwing en percelen. Voor de overige gronden is een herbestemming tot “Recreatie” met de aanduiding “specifieke vorm van recreatie-recreatie havengebied” heropgenomen, waarbij de toegestane bebouwing 450 m2 bedraagt voor zover aan gronden geen “specifieke bouwaanduiding-bebouwing uitgesloten” is toegekend. Hiermee wordt voldaan aan de genoemde uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tot herziening van het bestemmingsplan voor deze gronden.

Het ontwerp van het bestemmingsplan “2e partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied Elburg 2012” en het ontwerpraadsbesluit liggen met ingang van 24 september 2014 gedurende 6 weken voor een ieder in het gemeentekantoor (themabalie 1 van het klantcontactcentrum) te Elburg/Oostendorp ter inzage. De stukken zijn eveneens in te zien via de gemeentelijke website: www.elburg.nl; onder: Bekendmakingen; Bestemmingsplan. Tevens is raadpleging mogelijk op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0230.BPBUITENGEB2012PH2-ONT1

Tegen betaling zijn kopieën of afdrukken van de stukken verkrijgbaar.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze inzake het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpraadsbesluit naar voren brengen bij de gemeenteraad van Elburg, Postbus 70, 8080 AB Elburg. U kunt aangeven om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (tel. 0525-688688). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Elburg, 23 september 2014

Burgemeester en wethouders van Elburg

Naar boven