Logo Maastricht
Onherroepelijk bestemmingsplan Centrum, Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Centrum ’ naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State d.d. 27 augustus 2014 is aangepast. Het plan is primair een beheersplan waarbij de bestaande ruimtelijke en planologische situatie is bestemd en van een actuele bestemmingsregeling wordt voorzien. Tevens is voldaan aan de actualisatieplicht en de nieuwe digitale standaarden.

Essentie van de aanpassingen

Naar aanleiding van de ingediende beroepen tegen het vaststellingsbesluit van de raad van 21 mei 2013 heeft de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 27 augustus 2014 uitspraak gedaan en de artikelen 21,lid 2, onder 3.1 en 21, lid 2 onder 3.2 vernietigd. Deze artikelen hebben betrekking op het aanleveren van een archeologisch en/of cultuurhistorisch rapport bij de aanvraag van een omgevingsvergunning.

Terinzagelegging

Met inachtneming van het bovenstaande is een geconsolideerd plan gemaakt. Dit wil zeggen dat bovengenoemde wijziging digitaal is samengevoegd met het op 21 mei 2013 vastgestelde plan.

Het geconsolideerde bestemmingsplan wordt verbeeld op:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.gcCentrum-gc01

Het plan is tijdens openingsuren in te zien bij de informatiebalie van het GemeenteLoket, Mosae Forum 2 (zie rubriek GemeenteLoket).De gehele uitspraak is digitaal op te vragen op de website van de Raad van State onder zaaknummer 201307702/1/R1.

Maastricht, 19 september 2014

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, P.J. Buijtels

De burgemeester, O. Hoes

Naar boven