Verkeersbesluit tijdelijke afsluiting Heidestraat, voor het weggedeelte gelegen tussen de Kleikoelen en de Ganzepool en het instellen van een 30-km zone voor de aan te leggen bypass.
Logo Brunssum
Het college van burgemeester en wethouders
van de gemeente Brunssum
Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW, 1994);
OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT.
In verband met de uitvoeringswerkzaamheden ten behoeve van het project “reconstructie Rode Beek”, vraagt de combinatie de Koempel VOF i.o. aan de gemeente Brunssum een verkeersbesluit te treffen voor het tijdelijk afsluiten van een gedeelte van de Heidestraat, voor het weggedeelte gelegen tussen de Kleikoelen en de Ganzepool voor al het verkeer en het instellen van een 30 km-zone voor de aan te leggen Bypass.
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 en het gestelde in artikel 37 BABW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Motivering.
De tijdelijke afsluiting van de Heidestraat, treft alle verkeer.
De noodzaak voor de afsluiting ligt in het feit dat er voor de realisatie van de brug t.p.v. de Ganzepool een bypass wordt aangebracht om de doorstroming van het verkeer over de Ganzepool in stand te houden. De aansluiting van de Heidestraat op de bypass (wijziging rijbaan over een lengte van circa 100 meter )zal in de bocht van de bypass plaatsvinden, waardoor het gezichtsveld op het overige verkeer zeer gering is. Gezien het feit dat dit een gevaarlijke situatie met zich mee brengt, is er besloten om het doorgaand verkeer vanaf de heidestraat om te leiden via de Beekstraat en voor de gehele Bypass ihkv de veiligheid een 30 km-zone worden ingesteld..
Verder wordt het afslaand verkeer vanaf de Ganzepool naar de Heidestraat omgeleid via de Beekstraat. Het plaatselijk verkeer van de Kleikoelen is aan 2-zijden bereikbaar.
De tijdelijke afsluiting zal geschieden vanaf 26 september 2014 t/m 26 september 2015 of zoveel langer als nodig blijkt door onvoorziene omstandigheden.
De afsluiting zal worden aangegeven middels het plaatsen van schrikhekken (BB15) en de borden C01 (Gesloten in beide richtingen voor alle verkeer) uit de bijlage van het RVV/1990. Tevens zullen omleidingsborden en vooraankondigingsborden worden geplaatst.
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van de basiseenheid Brunssum/Onderbanken/Nuth/Voerendaal.
Besluit:
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders van de gemeente Brunssum de Combinatie de Koempel VOF i.o., toestemming te verlenen tot het tijdelijk afsluiten van een gedeelte van de Heidestraat, voor het weggedeelte gelegen tussen de Kleikoelen en de Heidestraat voor al het verkeer middels het plaatsen van schrikhekken (BB15) en het plaatsen van het bord C01 uit de bijlage RVV/1990 en het instellen van een 30-km zone die zal gelden voor de aan te leggen bypass, voor de periode van 12 maanden, ingaande 26 september 2014 of zoveel langer als nodig blijkt door onvoorziene omstandigheden.
Het geheel uit te voeren conform de bijgevoegde tekening 314.0309-0070 d.d. 28-08-2014.
Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 250, 6440 AG Brunssum.
U kunt ook digitaal een bezwaarschrift indienen via http://www.brunssum.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en tenminste te bevatten:
  • a.
    naam en adres van de indiener;
  • b.
    de dagtekening;
  • c.
    omschrijving van het besluit, waartegen bezwaar wordt gemaakt;
  • d.
    de gronden van het bezwaar.
Indien belanghebbende voor een vergoeding in de kosten van een gegrond verklaard bezwaar in aanmerking wenst te komen, dient dit in het bezwaarschrift te worden aangegeven.
Tevens kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht (Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht) worden verzocht een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) te treffen, indien onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.
Hoe u verder precies bezwaar kunt maken tegen deze beslissing kunt u lezen in de folder "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid", die u kunt aanvragen bij het onderdeel Voorlichting, tel. 045-5278633
Brunssum, 03-09-2014
Publicatiedatum: 10-09-2014
Naar boven