Logo Oldambt
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, partiële herziening 2014, Oldambt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, partiële herziening 2014 is vastgesteld.

Op 20 maart 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitengebied Oldambt vastgesteld. Dit bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk. Over een aantal onderdelen is door de Raad van State een uitspraak gedaan en zijn beroepen gegrond verklaard. Daarom is besloten een partiële herziening op te stellen. In grote lijnen gaat het om de volgende aanpassingen: er is een regeling opgenomen voor mestbassins buiten het bouwblok, hogere geluidswaarde voor het perceel Kerkelaan 4 Midwolda, geurcontour rond de RWZI bij Scheemda, toevoegen van een gebied tussen Winschoten en de A7. Daarnaast gaat het om een aantal perceelsgerichte wijzigingen en tekstuele wijzigingen. Deze partiële herziening van het bestemmingsplan verbetert het bestemmingsplan Buitengebied Oldambt.

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, partiële herziening 2014 ligt ter inzage van 11 september t/m 22 oktober 2014. De stukken kunnen tijdens openingstijden van Domein 4 van het KCC worden ingezien in het gemeentehuis van Oldambt. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.01BP0005-0301. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.

Gedurende de termijn van de ter inzage ligging, kan een ieder een zienswijze kenbaar maken over het ontwerpbestemmingsplan. De schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Oldambt, Postbus 175, 9670 AD Winschoten.

Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met het cluster Ruimtelijke Zaken.

Naar boven