Logo Ridderkerk
Ontwerpwijzigingsplan Appartementengebouw Graaf van Hoornestraat (4e wijziging bestemmingsplan Slikkerveer), Ridderkerk

De gemeente is bezig met de voorbereiding van een wijzigingsplan. Het betreft het wijzigingsplan Appartementengebouw Graaf van Hoornestraat (4e wijziging bestemmingsplan Slikkerveer).

Met dit wijzigingsplan wordt op de hoek van de Reijerweg en Graaf van Hoornestraat in de wijk Slikkerveer een appartementengebouw mogelijk gemaakt. Het appartementengebouw komt ter plaatse van een leegstaand voormalige garagebedrijf en biedt plaats aan maximaal 23 appartementen en een inpandige parkeergarage.

Op grond van artikel 7 van de regels van het bestemmingsplan Slikkerveer is het college van burgemeester en wethouders bevoegd het bestemmingsplan te wijzigen ten behoeve van de realisatie van een appartementengebouw. Met voorliggend (ontwerp)wijzigingsplan wordt gebruik gemaakt van deze bevoegdheid.

Met het ter inzage leggen van het ontwerpwijzigingsplan Appartementengebouw Graaf van Hoornestraat (4e wijziging bestemmingsplan Slikkerveer) start de procedure zoals in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht staat aangegeven.

Wilt u het ontwerpwijzigingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 5 september 2014 tot en met 16 oktober 2014:

  • via de website van de gemeente Ridderkerk op www.ridderkerk.nl;

  • via de landelijke website op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1) bij de balie Bouwen en Wonen.

Behalve het ontwerpwijzigingsplan kunt u ook het ontwerpbesluit tot vaststelling van het wijzigingsplan bekijken.

Wilt u reageren op het ontwerpwijzigingsplan?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan het college van burgemeester en wethouders. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 17 oktober 2014 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met de heer Alefs van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. U kunt hiervoor bellen op telefoonnummer 0180-451216. Een brief heeft onze voorkeur.

Wat is de volgende stap in de procedure?

De binnengekomen zienswijzen voorzien wij van een reactie. Voor zover de zienswijzen hier aanleiding toe geven kan het plan worden bijgesteld. Daarna wordt het wijzigingsplan door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Na vaststelling wordt hierover bericht in de Staatscourant, de Combinatie en op de gemeentelijke website.

Naar boven