logo Dongen
Vaststelling wijzigingsplan Eindsestraat 99, gemeente Dongen

Burgemeester en wethouders van Dongen hebben het bestemmingsplan ‘Eindsestraat 99 Dongen’ vastgesteld. Het wijzigingsplan voorziet in het vergroten van het bouwvlak ten behoeve van de verplaatsing van de sleufsilo’s, behorende bij de aanwezige melkveehouderij. Het geldende bestemmingsplan Buitengebied Dongen biedt de mogelijkheid om het bestemmingsplan te wijzigen ten behoeve van vergroting van het bouwvlak voor een agrarisch bedrijf. De beoogde ontwikkeling past binnen de uitgangspunten van het provinciaal en gemeentelijk beleid.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om gelijktijdig met het wijzigingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal van dit plan op een andere wijze wordt verzekerd, namelijk via het afsluiten van een anterieure exploitatieovereenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit met de hierbij behorende stukken met ingang van vrijdag 5 september 2014 tot en met donderdag 16 oktober 2014 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 te Dongen.

De openingstijden van deze balie zijn:

  • maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur,

  • maandag tot en met donderdag van 12.30 uur tot 17.00 uur (alleen op afspraak via tel. 140162)

  • donderdag tevens van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Het wijzigingsplan is ook digitaal in te zien via www.dongen.nl / Plannen en projecten / Buitengebied / Eindsestraat 99 of via www.ruimtelijkeplannen.nl. (IMRO-nummer NL.IMRO.0766.BPW201300006-VG01)

Rechtsmiddelen

Tegen het vastgestelde wijzigingsplan kan met ingang van 5 september 2014 tot en met 16 oktober 2014 beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan heeft ingediend bij het college van burgemeester en wethouders;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening tot het college van burgemeester en wethouders te wenden.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan desgewenst bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ondertekend en worden voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot wijziging van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Informatie

Voor nadere informatie over het wijzigingsplan kunt u contact opnemen met de heer M.G. Boonekamp van het team Ruimtelijk Beleid, telefoonnummer: 140162, e-mail: maas.boonekamp@dongen.nl.

Naar boven