Logo Slochteren
Ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan gemeente Slochteren 2014, Slochteren

Er is een ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan gemeente Slochteren 2014 opgesteld. Het plan omvat de volgende locaties:

* Oudeweg 113a Siddeburen; het gehele perceel krijgt de bestemming 'Bedrijf' en het bouwvlak zal worden vergroot ten behoeve van de vestiging van een groenvoorzieningbedrijf.

* Hervormde begraafplaats Siddeburen; het perceel voor de uitbreiding van de Hervormde begraafplaats heeft met de actualisering van het bestemmingsplan Hellum-Siddeburen per abuis de bestemming ‘Agrarisch’ gekregen. Met dit verzamelplan wordt dit hersteld en krijgt het perceel de bestemming 'Maatschappelijk – begraafplaats', net als de naastgelegen begraafplaats zelf.

* diverse percelen Schatterwold Schildwolde; op acht kavels worden de bouwmogelijkheden gewijzigd om bij de huidige woonwensen aan te kunnen sluiten. Er worden vrijstaande woningen met lessenaarsdakken mogelijk gemaakt, waar voorheen met name twee-onder-1-kapwoningen met traditionele kapvorm mogelijk waren en er wordt 1 bouwvlak verplaatst. Het aantal woningen neemt niet toe.

* Schildwolderdijk 67 Schildwolde; het betreft hier alleen een aanpassing van de regels. Het verbod om een binnenrijbak in de bedrijfsgebouwen te realiseren wordt uit de regels verwijderd. Dit verbod is niet logisch voor een manege.

* Hoofdweg 5 Schildwolde; de gebiedsaanduiding 'Veiligheidszone – lpg' en de aanduiding 'lpg vulpunt' op de verbeelding worden verplaatst zodat deze in overeenstemming worden gebracht met de contouren in de omgevingsvergunning.

* Groenedijk Slochteren (voormalige RWZI); dit perceel is niet meegenomen met de (verplichte) actualisering. Met dit verzamelplan krijgt het perceel de bestemming 'Cultuur en Ontspanning – ORIZU' en wordt de nieuwe functie als culturele (buiten)werkplaats mogelijk gemaakt.

* Hoofdweg 88 Slochteren; dit perceel is niet meegenomen met de (verplichte) actualisering. Met dit verzamelplan krijgt het perceel de bestemming 'Maatschappelijk' met de mogelijkheid van een bedrijfswoning. Dit is gelijkwaardig aan de huidige bestemming.

* Duwolaan 2 Slochteren; het betreft hier alleen een aanpassing van de regels. Op de verbeelding van het vigerende bestemmingsplan is de aanduiding 'specifieke vorm van verkeer – camperplaats' opgenomen. Met dit verzamelplan wordt de aanduiding ook opgenomen in de regels.

* ’s-Gravenschanslaan 5 en 7 Slochteren; de percelen worden planologisch samengevoegd tot één perceel dat de bestemming ‘Wonen 1-B’ krijgt ten behoeve van het gebruik van het perceel ’s-Gravenschanslaan 7 als uitbreiding van erf/tuin en het bestaande gebouw als bijgebouw bij de woning.

* Hoofdweg 25 Froombosch; het perceel krijgt de bestemming ‘Gemengd -VAB’ in plaats van ‘Wonen-VAB’ ten behoeve van de vestiging van een bedrijf dat zich richt op verkoop van (koi)vissen en vijver- en overige dierbenodigdheden.

Het ontwerp wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp, dat in het kader van de inspraak ter inzage heeft gelegen van 8 mei 2014 tot en met 18 juni 2014. Zo is onder andere de locatie ’s-Gravenschanslaan 5 en 7 Slochteren toegevoegd. Wijzigingen naar aanleiding van de vooroverlegreacties kunt u lezen in de Nota Inspraak en Overleg in het ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van donderdag 4 september 2014 tot en met woensdag 15 oktober 2014. Tijdens openingstijden kunt u het plan inzien in het publiekscentrum van het gemeentehuis te Slochteren. Tevens is het plan te raadplegen op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0040.bp00036-31on of via www.slochteren.nl onder Dorpen > kies het betreffende dorp > bestemmingsplannen.

Gedurende de genoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Slochteren, postbus 13, 9620 AA te Slochteren onder vermelding van NL.IMRO.0040.bp00036-31on. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het publiekscentrum, via telefoonnummer 0598-425555.

Naar boven