Logo Aalten
Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Landelijk Gebied 2015 en ontwerp planMER, Aalten

In het kader van de inspraak ligt met ingang van 15 september tot en met 31 oktober 2014 voor iedereen het voorontwerp van het bestemmingsplan ´Landelijk Gebied 2015´, inclusief het bijbehorende planMER, ter inzage.

Planbeschrijving

Het plan vervangt de bestemmingsplannen “Buitengebied Aalten 2004” en “Buitengebied Dinxperlo 2007” (en de daaraan verbonden planwijzigingen) die aan herziening toe zijn.

De gemeenteraad heeft op 9 juli 2013 de uitgangspunten voor dit nieuwe bestemmingsplan vastgesteld. In een nieuwsbrief, die in het landelijk gebied huis aan huis wordt verspreid en ook op onze website staat, zijn de belangrijkste onderwerpen van het plan toegelicht.

Het is een plan voor het gehele buitengebied. De bebouwde kommen maken daarvan dus geen deel uit. Daarnaast zijn enkele percelen buiten het plangebied gehouden, waarvoor recent nieuwe bestemmingsplannen zijn vastgesteld of in procedure zijn.

Milieueffectrapportage

Gelet op de verplichtingen van de Wet milieubeheer (Wm) is ook een planMER (milieueffectrapportage) opgesteld als onderbouwing van het bestemmingsplan. Dit heeft vooral te maken met de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt aan bestaande veehouderijen. Daarom is het opstellen van een planMER verplicht. Daarnaast is er sprake van een planMER eis omdat volgens de Natuurbeschermingswet 1998, een Passende Beoordeling verplicht is. Gelet op de mogelijkheden voor de veehouderijen zijn significante negatieve effecten op Natura 2000 gebieden niet uit te sluiten.

Inzien

Het plan is met bijlagen te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0197.BP00075-ON01) of via onze website www.aalten.nl onder AaltenActueel/bekendmakingen. U kunt het plan ook tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor, locatie Stationsstraat 8 in Aalten.

Inspraak

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kunnen ingezetenen van de gemeente Aalten en belanghebbenden schriftelijk of mondeling een reactie over dit voorontwerpplan geven aan burgemeester en wethouders van Aalten. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Aalten, postbus 119, 7120 AC Aalten onder vermelding van ´inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied 2015’.

Inloopavonden

Rondom dit plan zijn drie inloopavonden georganiseerd en wel op:

  • donderdag 25 september in het Kulturhus, Schooldijk 23 in Lintelo;

  • maandag 29 september in zalencentrum ’t Schepersveld, Loohuisweg 5 in Aalten.

  • donderdag 2 oktober, in zaal Bruggink, Caspersstraat 2 in De Heurne.

Alle avonden beginnen om 19:30 uur. U bent van harte welkom. De bijeenkomsten starten met een korte plenaire toelichting; daarna is er gelegenheid om het plan op perceelsniveau te bekijken en vragen te stellen.

Informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak om mondeling een reactie te geven kunt u contact opnemen met het team Ruimte en Economie via telefoonnummer (0543) 49 31 51 of 49 31 54

Naar boven