Gemeente Simpelveld, Verkeersbesluit ten behoeve van de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken in de Norbertijnenstraat te Simpelveld
Logo Simpelveld
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het besluit van de raad, van 26 januari 1995, zijn Burgemeester en Wethouders van Simpelveld bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
 
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Door de bewoner van Norbertijnenstraat 29 te Simpelveld, is een verzoek ingediend om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken in te stellen in de Norbertijnenstraat te Simpelveld. Vanwege het feit dat er er in de directe nabijheid van de Norbertijnenstraat 29, alwaar de aanvrager woont, vanwege parkeerdruk regelmatig geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn die als gehandicapte gemakkelijk te bereiken zijn is het realiseren van deze gehandicaptenparkeerplaats op kenteken wenselijk in relatie tot de beperkingen die de aanvrager heeft.
Daarnaast geldt conform ASVV 2004 (Aanbevelingen voor Verkeersvoorzieningen binnen de bebouwde kom) dat gehandicapten op maximaal 50 meter van de woning of openbaar gebouw het verkeersvoertuig moeten kunnen parkeren. De aanvrager is in het bezit van een Europese gehandicaptenparkeerkaart status bestuurder.
Er is verder geen mogelijkheid tot parkeren op eigen erf ( b.v. inrit, garage of anderszins).
Er voor de woning van de aanvrager een openbare parkeerstrook is met parkeervakken.
Het voornoemde dient te geschieden uit het oogpunt van het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg.
Naar aanleiding van bovenstaande heeft de behandelend ambtenaar verkeerszaken van de gemeente Simpelveld de situatie ter plaatse bezien en ter advisering voorgelegd aan het VerkeersOverleg d.d. 11 augustus 2014 met het voorstel het verzoek tot aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken in te willigen. Het VerkeersOverleg is unaniem akkoord met voorgestelde maatregel.
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de aangestelde verkeerscoördinator van de Politie Mergelland.
 
Vereiste van het besluit
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer ( BABW ) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
 
Motivering
Uit het oogpunt van het beschermen van de weggebruikers en passagiers en dat er van dien aard in de directe omgeving < 50 m geen dan wel geregeld geen vrije parkeerplaatsen beschikbaar zijn, is het gewenst om in de Norbertijnenstraat te Simpelveld een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te leggen.
Deze verkeersmaatregel wordt gerealiseerd middels het plaatsen van het bord E06 "algemene gehandicaptenparkeerplaats" en onderbord met kenteken 45-ZF-ZP volgens bijgevoegde tekening.
Deze maatregel wordt uitgevoerd volgens het Reglement Verkeerstekens en Verkeersregels 1990 en volgens de laatst geldende Standaard RAW Bepalingen.
BESLUIT
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten Burgemeester en Wethouders van Simpelveld om het verzoek tot aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken (45-ZF-ZP) in de Norbertijnenstraat in te willigen volgens bijgevoegde tekening.
De artikelen 15, lid 1, 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en het mandaatbesluit d.d. 13 december 2005.
 
Simpelveld, 28 augustus 2014

Namens deze,

ing. D.J.G. Heckmans

Technisch Medewerker Beheer Openbare Ruimte

Mededelingen
Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden bezwaar maken, binnen zes weken na de dag van publicatie in de Staatscourant daarvan, door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 21000, 6369 ZG Simpelveld. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust.
Als u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Maastricht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Van de verzoeker van een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.
Naar boven