Verkeersbesluit voor een 60 km/uur zone fietsroute Dokkum – Oostrum - Ee,
Logo Dongeradeel
[Optioneel: Eigen Kenmerk]
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DONGERADEEL
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het besluit van de raad, van 30 januari 2003, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
 
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Uit het oogpunt van: 
 
het verzekeren van de veiligheid op de weg. De Tichelwei en Skieppereed qua vormgeving en inrichting niet geschikt zijn voor hoge rijsnelheden; De fietsroute Dokkum – Ee via de Tichelwei en Skieppereed  onderdeel uitmaakt van het provinciale hoofdfietsroutenetwerk . Dat er tussen de verkeersdeelnemers (fietsers en overig (auto)verkeer)  grote snelheidsverschillen zijn en daarom uit het oogpunt van verkeersveiligheid gewenst is om een maximumsnelheid van 60 km/uur in te stellen;Om de verblijfsfunctie van de fietsroute te benadrukken is deze maatregel gewenst. Het doorgaande autoverkeer op deze route hoort via de hoofdwegen (N358 en N361) te rijden.Voor een gedeelte van de Tichelwei geldt reeds een maximumsnelheid van 60 km/uur. is het gewenst om voor de Tichelwei te Oostrum en de Skieppereed te Ee een maximum snelheid van 60 km per uur in te stellen, conform bijgevoegde tekening, door de plaatsing van de borden A0160
BESLUIT
om voor een gedeelte van de Tichelwei te Oostrum en de Skieppereed te Ee een maximum snelheid van 60 km per uur in te stellen, conform onderstaande tekening, door de plaatsing van de borden A0160 en het aanbrengen van een fietssuggestiestrook op de Tichelwei.
 
 
Dokkum, 27 augustus 2014

Namens deze,

Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
[Iedere belanghebbende kan binnen een termijn van 6 weken na bekendmaking van dit besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 1, 9100 AA Dokkum.
 
Het verkeersbesluit ligt ter inzage bij de afdeling Publiekszaken waar u nadere informatie over de verkeersmaatregel en de motivering kunt krijgen. Contactpersoon is de heer J. Reitsma.
]
Naar boven