Verkeersbesluit gemeente Menterwolde
Logo Menterwolde
T ijdelijke verkeersmaatregel Spoorstraat Zuid broek
Datum: 25 augustus 2014.
Burgemeester en wethouders van Menterwolde:
Grondslagen
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod ontstaat of wordt gewijzigd.
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Op 19 augustus 2014 is door de heer F.K. Draaijer, namens de VvV Zuidbroek, een verzoek ingediend om een gedeelte van de Spoorstraat in Zuidbroek af te sluiten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers. De afsluiting houdt verband met de intocht van Sinterklaas en een braderie. Beide activiteiten worden georganiseerd op zaterdag 22 november 2014.
Op grond van het bepaalde in artikel 34 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer kan het bevoegd gezag onder bepaalde omstandigheden tijdelijke verkeerstekens plaatsen of tijdelijke maatregelen uitvoeren. Indien de tijdelijke plaatsing of de tijdelijke maatregel van kortere duur is dan vier maanden, behoeft geen verkeersbesluit te worden genomen.
Onder de gegeven omstandigheden wordt dit thans wel nodig geacht.
Motivering
Uit het oogpunt van:
  • -
    het verzekeren van de veiligheid op de weg;
  • -
    het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.
Is het voor een veilig verloop van de intocht en de braderie gewenst een gedeelte van de Spoorstraat af te sluiten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers. Het gaat om het weggedeelte tussen de Pijpstraat en de dam in het Muntendammerdiep. Bij de toegangen naar deze wegen zullen afzethekken worden geplaatst, voorzien van het bord C01.
Het doorgaand verkeer in Zuidbroek wordt omgeleid via de Pijpstraat, Pr. Bernhardlaan en de Stationsstraat. Deze omleidingsroute is dan gesloten voor vrachtverkeer en bussen.
Het verbod geldt op zaterdag 22 november 2014 tussen 8.00 u. en 18.00 uur.
Gelet op het besluit van 16 december 1999, nr. 15/11, van de raad van de gemeente Menterwolde, waarbij het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in hoofdstuk 2 van het BABW aan ons college is overgedragen;
BESLUITEN:
1.Het weggedeelte van de Spoorstraat te Zuidbroek, gelegen tussen de Pijpstraat en de dam in het Muntendammerdiep, af te sluiten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers, middels het plaatsen van afzethekken voorzien van het bord (C01) van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en Verkeerstekens (RVV)1990,
gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee, op 22 november 2014 tussen 8.00 en 18.00 uur.
2.De omleidingsroute via de Pijpstraat, Pr. Bernhardlaan en de Spoorstraat te Zuidbroek, gesloten te verklaren voor vrachtverkeer en bussen middels het plaatsen van het bord C07B van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en Verkeerstekens (RVV)1990
op 22 november 2014 tussen 8.00 en 18.00 uur.
Muntendam, 25 augustus 2014
Burgemeester en wethouders voornoemd,
H.Flap,
H. Coördinator cluster Beleid
H. Afdeling Samenleving
Naar boven