Logo Het Bildt
Vaststelling bestemmingsplan Bildtdijken, Het Bildt

Burgemeester en wethouders van de gemeente het Bildt maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 12 juni 2014 het bestemmingsplan “Bildtijken” gewijzigd digitaal (IDN: NL.IMRO.0063.080503-VA01) en analoog heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 28 augustus 2014 gedurende zes weken bij de afdeling Wonen & Werken op het gemeentehuis aan de van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie ter inzage.

Inzage van het bestemmingsplan (digitaal en op papier) is mogelijk op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur en op woensdagen van 13:30 tot 16:30 uur.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0063.080503-VA01

U kunt de bronbestanden van het plan downloaden door het aanklikken van de volgende link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=hetbildt&striVersion=STRI2012

En vervolgens te kiezen voor het plan NL.IMRO.0063.080503-VA01.

Het bestemmingsplan Bildtdijken omvat de integrale herziening van de planologische regelgeving voor de Oudebildtdijk en de Nieuwebildtdijk, hoofdzakelijk voor zover het betreft de noordelijk op de dijken gelegen bebouwingslinten. De agrarische percelen en agrarische bedrijven gelegen aan de Bildtdijken, zijn in het bestemmingsplan Buitengebied (2010) geregeld.

Dit bestemmingsplan heeft primair een conserverend karakter. Dit betekent dat het plan zich vooral richt op een goede beheersregeling voor de huidige situatie. Het plan biedt verder mogelijkheden voor ruimtelijke en functionele ontwikkelingen op perceelsniveau. Dit in de vorm van een geactualiseerde erfbebouwingsregeling en de mogelijkheid voor kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten bij de woonfunctie.

Voorts wordt ingespeeld op de mogelijke ontwikkelingen bij Zwarte Haan.

De wijzigingen van het bestemmingsplan hebben betrekking op aanpassingen van de regels en verbeelding naar aanleiding van de ingekomen zienswijzen. Voorts zijn een aantal ambtshalve aanpassingen verricht. In het raadsbesluit dat raadpleegbaar is via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0063.080503-VA01/vb_NL.IMRO.0063.080503-VA01.pdf zijn de aanpassingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangegeven.

Degene die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Een ieder kan beroep instellen tegen het gewijzigd vastgesteld onderdeel.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van donderdag 9 oktober 2014 (daags na afloop van de beroepstermijn). Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

St.-Annaparochie, 27 augustus 2014

Burgemeester en Wethouders van de gemeente het Bildt, G. Krol, burgemeester

R.C. Goeman, secretaris

Naar boven