Logo Nederlek
Ontwerpbestemmingsplan IJsbaanterrein Zuid Lekkerkerk, Nederlek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken bekend dat op basis van artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 27 augustus 2014 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan IJsbaanterrein Zuid.

Het bestemmingsplan is ontwikkelend van aard en biedt een juridisch planologisch kader waarbinnen 10 woningen gerealiseerd kunnen worden op het voormalig IJsbaanterrein in Lekkerkerk.

Aan het ontwerp bestemmingsplan ligt nog geen concreet bouwplan ten grondslag, dit dient nog nader uitgewerkt te worden. Het bestemmingsplan geeft wel de stedenbouwkundige randvoorwaarden waarbinnen deze uitwerking moet plaatsvinden.

Plangebied

Het gehele plan Parkwijk omvat globaal de locatie van de voormalige Landbouw-Huishoudschool De Weidebloem, het Baanderspark en de aangrenzende bebouwing van de Koninginneweg, de Marijkeweg en het ijsbaanterrein. De ontwikkeling waar dit ontwerpbestemmingsplan specifiek op toeziet is beoogd op het voormalige IJsbaanterrein.

Ter plaatse van het plangebied geldt momenteel het bestemmingsplan Dorpskernen.

Waar kan ik het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij het omgevingsloket op het gemeentehuis in Lekkerkerk.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan IJsbaanterrein Zuid ook inzien via de gemeentelijke website www.nederlek.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Dit laatste exemplaar betreft het juridisch bindende exemplaar. (IDN-code NL.IMRO.0643.BP1411PW001-ON01)

Zienswijzen

Binnen de gestelde termijn van zes weken kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de Gemeenteraad van Nederlek, Postbus 2503, 2940 AA te Lekkerkerk, onder vermelding van 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan IJsbaanterrein Zuid' of via e-mail info@nederlek.nl.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw T. van Duren via telefoonnummer 0180-667727. Een afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Contactinformatie

Voor het inzien van het bestemmingsplan op het gemeentehuis of algemene vragen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met het omgevingsloket via telefoonnummer 0180-667722.

Lekkerkerk, 26 augustus 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek

Naar boven