Aanvraag van Akzo Nobel Industrial Chemicals B.V., Ministerie van Economische Zaken

Kennisgeving Mijnbouwwet

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 26 augustus 2013, gedateerd 23 augustus 2013, heeft de Minister van Economische Zaken een aanvraag van Akzo Nobel Industrial Chemicals B.V. (hierna: Akzo) ontvangen om in overeenstemming met artikel 34, derde lid, van de Mijnbouwwet in te stemmen met het plan voor de winning van het zoutvoorkomen Haaksbergen. Dit voorkomen ligt in de gemeente Haaksbergen.

Het winningsplan gaat in op het planmatig beheer van de voorkomens en het risico van schade ten gevolge van bodembeweging, die mogelijk door de winning van het voorkomen kan worden veroorzaakt. Het ontwerpbesluit heeft van 10 april 2014 tot en met 22 mei 2014 ter inzage gelegen.

De Minister van Economische Zaken legt de volgende documenten (met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegegeven en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer) ter inzage:

  • het winningsplan;

  • het besluit;

  • het ontwerpbesluit;

  • het advies van Staatstoezicht op de mijnen en TNO Adviesgroep EZ, en

  • het advies van de Technische commissie bodembeweging.

De stukken liggen met ingang van 29 augustus 2014 tot en met 9 oktober 2014 tijdens

de reguliere openingstijden, ter inzage bij:

  • Gemeente Haaksbergen, Markt 3 te Haaksbergen.

Tot en met 9 oktober 2014 kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, tegen het besluit tot instemming met het winningsplan Haaksbergen fase 1 beroep worden ingesteld door:

  • a. belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

  • b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;

  • c. belanghebbenden die beroep willen instellen tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

  • d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het instellen van beroep tegen het besluit tot instemming met het winningsplan geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat.

Daarnaast dient u in het beroepschrift aan te geven tegen welk specifiek besluit beroep wordt ingesteld, aan wie het besluit is gericht en op welke datum het besluit is genomen.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Het besluit treedt op 10 oktober 2014 in werking, behalve indien gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan. Eerst nadat op dat verzoek is beslist, treedt het besluit in werking. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot M. Traas, telefoon 070–379 72 98.

Naar boven