Gemeente Nuth - Verkeersbesluit – Opheffen individuele gehandicaptenparkeerplaats – Drummenstraat
Logo Nuth
Z.07460 INT.07228
Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuth;
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het mandaatbesluit, ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT:
Wettelijke grondslag
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Doelstelling en motivering
Doelstelling
Uit oogpunt van het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer (artikel 2 Wegenverkeerswet 1994 lid 1), is het gewenst om op de Drummenstraat te Wijnandsrade ter hoogte van huisnummer 13 een individuele gehandicaptenparkeerplaats op kenteken (08-DD-KF) op te heffen.
Motivering
Hierbij is het volgende overwogen:
  • De bewoonster van de Drummenstraat 13 te Wijnandsrade heeft op grond van haar invaliditeit een individuele gehandicaptenparkeerplaats op kenteken (08-DD-KF), als bedoeld in artikel 26 lid c van het RVV 1990, toegewezen gekregen;
  • De bewoonster is recentelijk overleden, waardoor de individuele gehandicaptenparkeerplaats door niemand meer kan en zal worden gebruikt;
  • Parkeerplaatsen in de openbare ruimte dienen, anders dan specifieke regelingen zoals een individuele gehandicaptenparkeerplaats, voor iedereen toegankelijk te zijn;
  • De weg waarop deze verkeersmaatregel wordt getroffen is in beheer bij de gemeente Nuth;
Overleg
Onderhavige verkeersmaatregel is besproken met de Taakaccenthouder Verkeer Brunssum/Onderbanken/Nuth/Voerendaal van de Politie Limburg-Zuid. De politie heeft ingestemd met bovengenoemde verkeersmaatregel. Hiermee is voldaan aan het bepaalde in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.
Belangenafweging
Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig zullen worden benadeeld door de genoemde verkeersmaatregel, dan wel dat door de te treffen verkeersmaatregel een onduidelijke verkeerssituatie zal ontstaan.
Besluiten
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:
  • 1.
    In de Drummenstraat te Wijnandsrade, te hoogte van huisnummer 13 de individuele gehandicaptenparkeerplaats op kenteken (08-DD-KF) op te heffen, door het verwijderen van het verkeersbord model E06 inclusief onderbord van Bijlage I van het RVV 1990;
  • 2.
    Dit verkeersbesluit treedt in werking op de dag van bekendmaking en wordt gelijktijdig geëffectueerd.
22 augustus 2014, Nuth
Burgemeester en wethouders van Nuth, namens deze,
Manager Ruimte en Samenleving,
F.J.M. Arets
Mededelingen
Publicatie
De bekendmaking van dit verkeersbesluit geschiedt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 van het BABW, op 22 augustus 2014 in de Staatscourant. Daarnaast ligt het verkeersbesluit gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis bij de receptie.
Bezwaar
Tegen dit besluit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken, ingaande de dag nadat het besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten: naam en adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; de gronden voor het bezwaar. Zo mogelijk dient een afschrift van het besluit waartegen het bezwaar zich richt, te worden bijgevoegd.
Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Nuth, postbus 22000, 6360 AA Nuth.
Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift bij de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Naar boven