Logo Oud-Beijerland
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Correctieve herziening bestemmingsplan Wonen’, Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad op 8 juli 2014 het bestemmingsplan ‘Correctieve herziening bestemmingsplan Wonen’ (NL.IMRO.0584.BPWONEN2013024-VG99), gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

In het bestemmingsplan ‘Wonen’ (2011) is een aantal onbedoelde tekortkomingen geconstateerd. Met de voorliggende correctieve herziening worden deze hersteld. Daarnaast zijn de inmiddels in het gebied verleende omgevingsvergunningen en vastgesteld postzegelplannen zoveel mogelijk verwerkt. Het plangebied is nagenoeg gelijk aan het plangebied van het geldende bestemmingsplan ‘Wonen’ en omvat het centrumgebied plus de woongebieden van de kern Oud-Beijerland. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Spui. De overige plangrenzen vallen voor een groot deel samen met de hoofdontsluitingsstructuur rond de bebouwde kern (N217) of worden bepaald door de bedrijventerreinen De Bosschen en De Hoogerwerf. Tot slot is het perceel waarop tuincentrum Tuinwereld is gevestigd aan het plangebied toegevoegd. Het bestemmingsplan maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is op een aantal onderdelen gewijzigd vastgesteld. De meeste wijzigingen hebben betrekking op een specifiek perceel of situatie. Eén van de voor het gehele plangebied geldende wijzigingen is de toepassing van parkeernormen bij nieuwbouw dan wel uitbreiding van bedrijfsbebouwing. Een volledig overzicht van alle wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is opgenomen in de Staat van wijzigingen.

Inzage

Met ingang van maandag 25 augustus 2014 ligt het vaststellingsbesluit met bijbehorende stukken ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur (op dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur). Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur. De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Tegen het besluit staat rechtstreeks beroep open bij afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan met ingang van dinsdag 26 augustus 2014 gedurende zes weken worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen;

  • een belanghebbende die bezwaren heeft tegen wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen hiervan heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan de indiener de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland

Naar boven