Logo Vaals
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied 2013, Vaals

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maakt bekend, dat de gemeenteraad op 16 december 2013 de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied betreft het hele grondgebied van de gemeente Vaals, behoudens de kommen Lemiers, Vaals en Vijlen. Voor de percelen Rott 21 te Vijlen en Rijksweg 120 te Lemiers is een eigen bestemmingsplan opgesteld.

Wijzigingen

De wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten aanzien van ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2013 hebben betrekking op:

  • Aanpassing van de toelichting, regels en verbeelding naar aanleiding van gegrond verklaarde zienswijzen en

  • Ambtshalve wijzigingen.

Bovenstaande wijzingen staan verwoord in de “zienswijzennota ontwerp bestemmingsplan Buitengebied 2013” behorende bij het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad.

Inzage

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken (zoals o.a. de zienswijzennota) liggen vanaf vrijdag 31 januari 2014 voor de duur van 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 – 12:00 uur. Op andere dan genoemde tijden kan inzage plaatsvinden op afspraak met de afdeling Ruimte cluster VROM. Tevens kunt u de bescheiden raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Belanghebbenden kunnen binnen bovengenoemde termijn van 6 weken beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit recht komt toe aan degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad. Voor zover het wijzigingen betreft, die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht, kan een ieder beroep instellen. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrecht- spraak van de Raad van State.

Naar boven