VASTSTELLING VAN HET BESTEMMINGSPLAN "SUPERMARKTEN EUROPAPLEIN LEERDAM" (NL.IMRO.0545.BPEuropaplein-VS01)
Logo Leerdam
Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 juli 2014 besloten heeft om het bestemmingsplan " Supermarkten Europaplein Leerdam” vast te stellen.
 
Het plan omvat de uitbreiding van de Aldi en de Plus inclusief het realiseren van een overdekte passage tussen de twee supermarkten in. Daarnaast komen er aan de Esdoornstraat en Quirinus de Palmelaan extra parkeerplaatsen. Om dit mogelijk te maken wordt de Quirinus de Palmelaan iets verlegd en worden de garageboxen bij de Esdoornstaat opgeknapt en deels gesloopt.
 
Door dit bestemmingsplan wordt de bestemming ‘groen’ en ‘verkeer’ van het perceel tussen de twee supermarkten in gewijzigd naar een bestemming ‘detailhandel’ met als nadere aanduiding ‘supermarkt’. Het plangebied bestaat uit de bestaande supermarkten, de naastgelegen winkelfuncties met parkeervoorzieningen op het Europaplein en de Quirinus de Palmelaan in Leerdam West ter hoogte van het Europaplein. Het plangebied betreft de percelen gemeente Leerdam, sectie D, nummers 636 (gedeeltelijk), 653 (gedeeltelijk), 11180 (gedeeltelijk) en de nummers 265 t/m 273.
 
Er zijn geen wijzigingen in het vast te stellen bestemmingsplan doorgevoerd ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan.
 
Ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan, inclusief de bijlagen, liggen met ingang van 28 augustus 2014 gedurende een termijn van zes weken, derhalve tot en met 7 oktober 2014 ter inzage op het stadskantoor van Leerdam:
Bezoekadres:
Dokter Reilinghplein 1,
4141 DA Leerdam
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 9:00 uur – 12.30 uur (loketten open)
Maandag t/m vrijdag 13.00 uur – 17.00 uur (op afspraak)
 
Het bestemmingsplan, inclusief de bijlagen, is tevens beschikbaar via de gemeentelijke internetsite www.leerdam.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Beroep en voorlopige voorziening
Binnen de genoemde termijn van zes weken kunnen de volgende belanghebbenden tegen bovengenoemde besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:
  • 1.
    Belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad (ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan) een zienswijze naar voren hebben gebracht;
  • 2.
    Belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;
  • 3.
    Belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.
 
Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij:
De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State
Postbus 20019,
2500 EA Den Haag
 
Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien een belanghebbende wil voorkomen dat er door de inwerkingtreding van het bestemmingsplan een onomkeerbare situatie ontstaat, kan – naast het instellen van beroep – in een spoedprocedure aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Het bestemmingsplan treedt dan niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd. Indien u vragen heeft dan kunt contact opnemen met mevrouw A. Siesling, tel. 0345-636215, van de Afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Leerdam.
 
 
Naar boven