Logo Doesburg
Ontwerpbestemmingsplan ‘Gasthuishofje Doesburg’, Doesburg

Burgemeester en wethouders van Doesburg geven ingevolge artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening kennis van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan “Gasthuishofje Doesburg”, overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het bestand NL.IMRO.0221.BPL13002HBI-ON01.

De gemeente Doesburg is voornemens het bestemmingsplan ter plaatse van het Gasthuishofje in Doesburg te herzien.

De voorziene ontwikkeling voorziet in een eigentijdse nieuwbouw van 8 seniorenwoningen ter vervanging van 4 bestaande woningen en de renovatie van bestaande 2 woningen (Gasthuisstraat 21C en 21D) middels een verbouwing en kapverhoging. Daarnaast voorziet de ontwikkeling in het aanleggen van een ondergrondse parkeervoorziening en de herinrichting van het omliggende terrein en het aansluitende openbare park met speelgelegenheid.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in deze ontwikkeling.

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels (voorschriften) en een verbeelding (plankaart) en bijlagen) ligt met ingang van 30 januari 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Philippus Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Het publieksbureau is maandag t/m donderdag van 08.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur geopend. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur, desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien.

Ook dit plan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan raadplegen via de gemeentelijke website.

Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer H. Schuiling.

De heer Schuiling is telefonisch te bereiken op: 0313 481401.

Doesburg, 29 januari 2014

C.J.G. Luesink, burgemeester

C.W.W. van den Berg, gemeentesecretaris

Naar boven