Logo Katwijk
Vooraankondiging o.g.v. artikel 1.3.1 Bro het voornemen tot voorbereiding nieuwe bestemmingsplan ‘Katwijk aan Zee 2015’, Katwijk

In overeenstemming met artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Katwijk kennis van het voornemen dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor Katwijk aan Zee.

Het plangebied omvat de Noord, de Rooie Buurt, het Centrum, het Havengebied, Katwijk aan Zee Midden en de Zuid. De begrenzing wordt gevormd door de Boulevard aan de westzijde, de Rijnmond aan de noordzijde, de Industrieweg, de Karel Doormanlaan en de Meeuwenlaan aan de oostzijde en de Zuidduinen, de Laan van Nieuw-Zuid, de Drieplassenweg, de Schuitegatstraat en de Zeereepstraat aan de zuidzijde.

Directe aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan vormt de ouderdom van het geldende bestemmingsplan “Katwijk aan Zee 2004”. Het bestemmingsplan “Katwijk aan Zee – Centrum”, vastgesteld in 2013, wordt ook opgenomen in het plangebied van het nieuwe bestemmingsplan zodat dit recent vastgestelde bestemmingsplan kan worden aangepast aan het op 5 juni 2014 vastgestelde masterplan “Katwijk aan Zee”.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Veiligheid van de gemeente Katwijk (071 – 4065199). Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat er geen stukken betreffende het voornemen ter inzage worden gelegd, dat er geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen over dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen. Later, als meer bekend is over het voornemen, zullen wij u nader berichten over de te volgen procedure en mogelijkheden voor inspraak en het indienen van zienswijzen.

Burgemeester en wethouders van Katwijk,

21 augustus 2014

Naar boven