Logo Langedijk
Inspraak voorontwerp bestemmingsplan ‘Voorburggracht 224, Zuid-Scharwoude’, Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk hebben ingestemd met het voorontwerp bestemmingsplan “Voorburggracht 224, Zuid-Scharwoude”.

Het bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het perceel aan de Voorburggracht 224 te Zuid-Scharwoude. Dit is de locatie waar de voormalige bibliotheek heeft gestaan en waar op dit moment een Aldi supermarkt gevestigd is. Met het bestemmingsplan wordt een nieuwe supermarkt mogelijk gemaakt met daarnaast nog een aparte ruimte voor overige detailhandel. Op de verdieping worden in één bouwlaag maximaal 12 woningen gerealiseerd.

Op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Langedijk wordt het voorontwerp bestemmingsplan vrijgegeven voor ingezetenen en belanghebbenden. Vanaf 20 augustus 2014 ligt het voorontwerp bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage op de volgende locaties:

  • de voorlichtingsruimte van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude;

  • de openbare bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 te Zuid-Scharwoude;

  • het Behouden Huys, Dorpsstraat 850 te Oudkarspel en

  • Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras.

Ook is het voorontwerp bestemmingsplan vanaf genoemde datum te raadplegen via internet op www.gemeentelangedijk.nl (via het menu: Leven in Langedijk – Bouwen – Bestemmingsplannen) of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Gedurende de termijn van zes weken kunt u naar keuze schriftelijk of mondeling uw inspraakreactie over het voorontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. U kunt uw schriftelijke inspraakreactie sturen aan burgemeester en wethouders van Langedijk, Postbus 15, 1723 ZG te Noord-Scharwoude. Voor het mondeling indienen van uw inspraakreactie dient u vóór het einde van de ter inzagelegging contact op te nemen met mevrouw N. de Niet-Risa van de afdeling Beleid en Projecten voor het maken van een afspraak.

Al hetgeen in het kader van de inspraak op bovengenoemde wijze aan u wordt voorgelegd zal worden meegenomen om standpunten te bepalen tijdens de verdere procedure.

Langedijk, 19 augustus 2014

Burgemeester en wethouders van Langedijk

Naar boven