Logo Moerdijk
Vaststelling bestemmingsplannen Noordschans, Heijningen en Langeweg, Moerdijk

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 3 juli 2014 heeft besloten in te stemmen met de bestemmingsplannen Noordschans, Heijningen en Langeweg. Identificatienummers respectievelijk (NL.IMRO.1709.Noordschans-BP40), (NL.IMRO.1709.Heijningen-BP40) en (NL.IMRO.1709.Langeweg-BP40). De bestemmingsplannen Noordschans en Langeweg zijn gewijzigd vastgesteld.

Inhoud

Met deze drie bestemmingsplannen worden de geldende bestemmingsplannen in de gebieden geactualiseerd. In de bestemmingsplannen zijn géén nieuwe ontwikkelingen meegenomen. Tegen het bestemmingsplan Heijningen zijn géén zienswijzen ingediend. Dit bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Tegen de bestemmingsplannen Noordschans en Langeweg is één zienswijze ingediend. Hiernaast zijn enkele ambtelijke aanpassingen in de bestemmingsplannen opgenomen. In de nota’s zienswijzen is te lezen op welke onderdelen elk bestemmingsplan (gewijzigd) is vastgesteld.

Ter inzage termijn

De bestemmingsplannen liggen vanaf 14 augustus 2014 tot en met 24 september 2014 ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis. De bestemmingsplannen zijn vanaf deze datum eveneens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast zijn de plannen in te zien op de gemeentelijke website via www.moerdijk.nl/ruimtelijkeplannen.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent de ontwerpbestemmingsplannen bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent de ontwerpbestemmingsplannen bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan Noordschans of Langeweg heeft aangebracht.

Degene die beroep instelt kan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zevenbergen, 13 augustus 2014

Naar boven