Logo Scherpenzeel
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning school Ringbaan, Scherpenzeel

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.31 van de Wet op de ruimtelijke ordening, bekend dat voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerp-bestemmingsplan School Ringbaan

  • de ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van de school nabij de Ringbaan.

Wat beoogt het bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt een juridisch kader op te stellen om de bouw van een school met de daarbij behorende voorzieningen mogelijk te maken.

U kunt de plannen inzien

De plannen liggen met ingang van 13 augustus 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kunnen de plannen worden ingezien bij de afdeling Ruimte en Groen (Buitenplaats), aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning zijn ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.scherpenzeel.nl onder: Bouwen, wonen en veiligheid\bouwen\bestemmingsplannen\bestemmingsplannen (in procedure).

Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen via:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0279.BP2013schoolRingbn-ow01

Coördinatieregeling

De gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning gebeurt op grond van de coördinatieregeling (artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening).

De gemeenteraad heeft besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan School Ringbaan en de aanvraag om omgevingsvergunning voor de bouw van de school.

De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor het verlenen van de omgevingsvergunning.

Hoe kunt u reageren

Zienswijzen over het ontwerp-bestemmingsplan en of de ontwerp-omgevingsvergunning kunnen door een ieder gedurende de termijn dat de plannen ter inzage liggen (dus tot en met 23 september 2014) worden ingediend.

De zienswijzen tegen het ontwerp-bestemmingsplan dienen gericht te worden aan de gemeenteraad. De zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders.

De zienswijzen kunnen gestuurd worden naar Postbus 100, 3925 ZJ Scherpenzeel.

U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte en Groen via het secretariaat telefoonnummer: (033) 277 23 24.

Naar boven