Logo Gorinchem
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Zone industrielawaai als gevolg van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen en Stationsomgeving’, thematische herziening’, Gorinchem

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Gorinchem in zijn vergadering van 26 juni 2014 het bestemmingsplan “Zone industrielawaai als gevolg van het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen en Stationsomgeving”, thematische herziening” met het identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2013137-4002 gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van woensdag 13 augustus tot en met dinsdag 23 september 2014 voor een ieder ter inzage.

Ligging plangebied

Het bestemmingsplan bestaat uit twee plangebieden:

  • de geluidzone rond het industrieterrein “Langs de Linge” (4207 en 4206);

  • de geluidzone rond het industrieterrein “Handelskade” (4205).

Aanleiding bestemmingsplan

Op 26 juni 2014 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen en Stationsomgeving” gewijzigd vastgesteld voor de bedrijventerreinen “Papland”, “Oost I”, “Tussen de Lingedijken”, “Handelskade” en de (kantoren)locatie “Stationsomgeving”. Dit bestemmingsplan voorziet in de wettelijk verplichte actualisatie en digitalisering en is beheersmatig/conserverend van karakter.

De gezoneerde industrieterreinen “Langs de Linge”, de formele naam van “Tussen de Lingedijken”, en “Handelskade” maken onderdeel uit van het plangebied van het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen en Stationsomgeving. Op deze gezoneerde industrieterreinen zijn de vestiging van “grote lawaaimakers” als bedoeld in artikel 41 van de Wet geluidhinder toegestaan. Op grond van de Wet geluidhinder is daarom rond beide terreinen een geluidszone vastgesteld, waarbuiten de geluidsbelasting van alle bedrijven op het terrein niet meer dan 50 dB(A) mag zijn.

In het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen en stationsomgeving” wordt de begrenzing van het gezoneerde industrieterrein “Langs de Linge” gewijzigd. Het zuidelijke deel van dit industrieterrein wordt gedezoneerd, waardoor het gezoneerde industrieterrein wordt verkleind. Hiermee samenhangend dient de geluidszone aan de zuidzijde van het industrieterrein te worden aangepast en verkleind. De begrenzing van het gezoneerde industrieterrein “Handelskade” verandert niet in het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Bedrijventerreinen en Stationsomgeving”, maar de geluidszone rond het terrein wordt op een aantal punten geactualiseerd. Er is akoestisch onderzoek verricht om de nieuwe ligging van de zones vast te kunnen stellen. Middels het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Zone industrielawaai als gevolg van het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen en Stationsomgeving”, thematische herziening” zijn de nieuwe zones vastgelegd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan wordt verbeeld op een landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgesteld -> Bestemmingsplan “Bedrijventerreinen en Stationsomgeving” staat een link naar deze landelijke voorziening.

Het bestemmingsplan kan tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde periode bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • belanghebbenden bij de ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het beroepsschrift dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepsschrift en het plan waarop het beroepsschrift betrekking heeft.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 – 65 93 17. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl.

Gorinchem, 12 augustus 2014

Naar boven