Logo Sint Anthonis
Aanmeldingsnotitie milieueffectrapportage Nieuweweg 5 te Westerbeek, Sint Anthonis

Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis hebben op 29 januari 2014 een aanmeldingsnotitie beoordeling milieueffectrapportage ontvangen van W.A.J. Egelmeers, Nieuweweg 5 te 5843 AL Westerbeek voor de varkenshouderij aan Nieuweweg 5 te Westerbeek.

De voorgenomen activiteiten bestaan ondermeer uit:

  • Het oprichten van een nieuwe stal (BWL.2010.02.V1) voor 2.912 vleesvarkens;

  • het wijzigen van het luchtwassysteem in de bestaande stal.

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis hebben op 10 juli 2014 besloten dat het opstellen van een milieueffectrapportage niet noodzakelijk is omdat er geen negatieve gevolgen voor de omgeving zijn.

De aanmeldingsnotitie en het besluit is gepubliceerd op 11 augustus 2014 en ligt ter inzage van 12 augustus 2014 tot en met 22 september 2014 bij het klantcontactcentrum op werkdagen van 9.00 tot 12.30.

Tegen deze beschikking kan uitsluitend de initiatiefnemer (inrichtinghouder) op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen via postbus@sintanthonis.nl of bij de gemeente Sint Anthonis, Postbus 40, 5845 ZG Sint Anthonis. Het bezwaarschrift wordt behandeld door de gemeentelijke commissie bezwaar- en beroepschriften. Als een bezwaarschrift wordt ingediend, kan tevens een verzoek om schorsing/voorlopige voorziening worden ingediend bij de Rechtbank Oost Brabant, Postbus 70584, 5201 CZ ’s-Hertogenbosch. Er is griffierecht verschuldigd.

De aanmeldingsnotitie en het besluit maken onderdeel uit van een procedure ter voorbereiding op een procedure voor een omgevingsvergunning. Hiertegen is geen bezwaar of beroep mogelijk. Hiervoor krijgt u gelegenheid tijdens de procedure voor vergunningverlening bij de aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met het klantencontactcentrum van de gemeente Sint Anthonis via telefoonnummer 0485-388888.

Naar boven