Logo Ooststellingwerf
Coördinatieregeling ontwerpbesluiten Ecomunitypark, Ooststellingwerf

Burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf maken bekend dat vanaf woensdag 6 augustus 2014 ter inzage liggen:

  • Het ontwerp bestemmingsplan Oosterwolde – Ecomunitypark

  • De ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteit milieu, bouw en ruimtelijke ordening voor het bouwen van een kantoor en een magazijn / distributiecentrum met PGS – opslag.

Coördinatieregeling.

De gemeenteraad van Ooststellingwerf heeft op 25 september 2012 besloten voor het plangebied van Ecomunitypark te Oosterwolde, de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen.

Bij toepassen van de coördinatieregeling worden procedures in verband met het realiseren van het project, gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. De onderstaande vastgestelde besluiten van de gemeente worden hierdoor gecoördineerd behandeld en voorbereid. Het college van burgemeester en wethouders is het coördinerend orgaan. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor het besluit inzake een omgevingsvergunning voor het onderdeel milieu, bouw en ruimtelijke ordening.

Ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorend raadsbesluit zijn te raadplegen via www.ooststellingwerf.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het betreft een ontwikkelingsgericht plan. Het nieuwe plan maakt de realisatie van de 1e fase van het Ecomunitypark mogelijk. Het plan sluit aan bij de op 25 september 2012 vastgestelde structuurvisie Ecomunitypark. Dit plan maakt het vestigen van duurzame bedrijven, kantoren en een verzamelgebouw voor onderwijs, vergader- en congresruimte enz. mogelijk.

Ontwerp omgevingsvergunning

Gelijktijdig met het bestemmingsplan liggen ook de ontwerp – omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken ter inzage. De ontwerp – omgevingsvergunning ziet toe op de activiteit milieu, bouw en ruimtelijke ordening en maakt het oprichten en het inwerking hebben van een kantoor en magazijn mogelijk.

Melding activiteitenbesluit

Naast bovengenoemde stukken is er een melding in het kader van het activiteitenbesluit ingediend voor het oprichten van een bodemenergiesysteem.

Overig

Verder liggen ter inzage nog een aantal, bij de besluiten behorende achterliggende rapporten en onderzoeken. Zoals bijvoorbeeld een bodemonderzoek, hydrologisch onderzoek, archeologisch onderzoek en onderzoek naar externe veiligheid.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen met ingang van 6 augustus 2014 tot en met 17 september 2014 ter inzage op het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde en zijn te raadplegen via de websites www.ooststellingwerf.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen ontwerp bestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning

Tijdens de vermelde periode kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze over de ontwerp besluiten naar voren brengen bij de gemeenteraad van Ooststellingwerf, Postbus 38, 8430 AA Oosterwolde. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (0516) 56 64 74

De samenvatting en beoordeling van de zienswijze komt in de Nota Zienswijzen. Die nota plaatsen wij op de gemeentelijke website. In de nota zijn NAW-gegevens opgenomen (naam, adres, woonplaats). Als u niet wilt dat uw persoonsgegevens op het internet komen, dan dient u dit aan te geven in de zienswijze.

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer B. Sieben via het telefoonnummer (0516) 56 64 74 of via b.sieben@ooststellingwerf.nl.

Naar boven