Ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden bestemmingsplan Katshaar Holding B.V. en Geluidszone
Logo Coevorden
Van 10 december 2013 tot en met 20 januari 2014 heeft het ontwerpbestemmingsplan Katshaar Holding B.V. en Geluidszone ter inzage gelegen. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de uitbreiding van een zuivelfabriek en de vestiging van een melkveehouderij op het perceel Vlieghuis Europaweg 42 te Coevorden. In verband met de verwerkingscapaciteit van de zuivelfabriek is er sprake van een zone industrielawaai ingevolge de Wet geluidhinder.
Hogere waarden
In het ontwerpbestemmingsplan is de woning Vlieghuis Europaweg 46 aangemerkt als bedrijfswoning. Als gevolg van een wijziging in de bedrijfsvoering komt de aanduiding bedrijfswoning echter te vervallen.
Het voornemen bestaat om een en ander te herstellen bij de vaststelling van het bestemmingsplan en alsdan aan de woning Vlieghuis Europaweg 46 de bestemming Wonen toe te kennen.
Uit het onderliggende akoestisch onderzoek komt naar voren dat de geluidsbelasting van genoemde woning hoger is dan de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, maar niet hoger dan de waarde waarvoor op grond van de Wet geluidhinder een hogere waarde kan worden verleend. De Wet geluidhinder staat een geluidsbelasting toe van 50 dB(A). Uit het akoestisch onderzoek komt naar voren dat de geluidsbelasting dit niveau overstijgt en maximaal 53 dB(A) bedraagt.
V oornemen
Wij zijn gelet op het vorenstaande voornemens, gelet op het bepaalde in de artikelen 45 en 110a van de Wet geluidhinder een hogere waarde vast te stellen voor de woning Vlieghuis Europaweg 46 te Coevorden.
Ingevolge de Wet geluidhinder ligt een ontwerpbesluit hogere waarden ter inzage samen met het ontwerpbestemmingsplan. Aangezien het ontwerpbestemmingsplan reeds ter inzage heeft gelegen, is er voor gekozen om het ontwerpbesluit hogere waarden in dit geval apart ter inzage te leggen.
Ter inzage
Het ontwerpbesluit en de onderliggende stukken liggen van 5 augustus tot en met 16 september 2014 tijdens openingstijden van het Hof van Coevorden ter inzage in het Klantcontactcentrum. Na telefonische afspraak met de afdeling Publieksservice, team Vergunningen ( tel. 14 0524) is inzage van de stukken buiten de openingstijden mogelijk.
Desgewenst kan op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.
Zienswijze
Tijdens de periode van ter inzagelegging kan een belanghebbende zijn/haar zienswijze schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders van Coevorden, Postbus 2, 7740 AA Coevorden. Voor mondelinge reacties kan contact opgenomen worden met de afdeling Publieksservice, team Vergunningen, voor het maken van een afspraak.
 
Coevorden, 4 augustus 2014.
Naar boven