Logo Terneuzen
Wet ruimtelijke ordening Hulsterseweg in Axel, Terneuzen

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken bekend dat op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage worden gelegd:

  • het ontwerp wijzigingsplan Buitengebied, Hulsterseweg 61 in Axel en

  • een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen ten behoeve van het realiseren van een nieuwe woning aan de Hulsterseweg 59a (nieuw huisnummer) in Axel.

In het wijzigingsplan wordt toepassing gegeven aan de regeling ruimte voor ruimte conform het bepaalde in de wijzigingsbevoegdheid in artikel 60.5 van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Terneuzen’. Het huidige agrarische bouwvlak op Hulsterseweg 61 wordt wegbestemd, de bedrijfsgebouwen worden gesloopt en in ruil daarvoor wordt een nieuwe compensatiewoning toegestaan (nieuw adres Hulsterseweg 59a).

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerp wijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning wordt de coördinatieregeling, zoals bedoeld in afdeling 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, toegepast. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen en de besluiten gecoördineerd worden behandeld en voorbereid. Het College van Burgemeester en Wethouders is voor beide besluiten het bevoegd gezag.

Het ontwerp wijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen van 7 augustus 2014 tot en met 17 september 2014 (digitaal) ter inzage bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestiging Markt 1 in Axel. De openingstijden van de publieksbalies zijn van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 16.30 uur.

Het ontwerp wijzigingsplan Hulsterseweg 61 Axel met identificatienummer NL.IMRO.0715.WPBG12-ON01 is integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning zijn ook te raadplegen via www.terneuzen.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen tegen de beide ontwerpbesluiten bij het College van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, Postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Mondelinge zienswijzen kunnen, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt, naar voren worden gebracht bij mevrouw J. Ocké van het team Planvorming (wijzigingsplan) of de heer N. van Hurck van het team Vergunningen en Handhaving (omgevingsvergunning), telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455 000). Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Tevens is het mogelijk om uw zienswijze schriftelijk via het e-mailadres wro@terneuzen.nl kenbaar te maken. Graag bij uw zienswijze duidelijk aangeven of deze betrekking heeft op het ontwerp wijzigingsplan of op de ontwerp vergunning.

Terneuzen, 6 augustus 2014

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, Secretaris F.M.L. Lauret RA

locoburgemeester, F.O. van Hulle

Naar boven