Logo Nunspeet
Ontwerpbestemmingsplan Kroonlaan-Zeeweg, eerste herziening, Nunspeet

Met ingang van woensdag 6 augustus 2014 ligt in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis gedurende zes weken voor eenieder ter inzage het ontwerp van het bestemmingsplan Kroonlaan-Zeeweg, eerste herziening. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via www.nunspeet.nl/actueel/bekendmakingen en www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0302.BP01115-ow01).

Op 16 februari 2012 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Kroonlaan-Zeeweg vastgesteld. Met dit bestemmingsplan wordt de mogelijkheid geboden om op deze locatie 6 seniorenwoningen (twee rijtjes van 3) en een gebouw met daarin 10 seniorenappartementen te bouwen. Met het bestemmingsplan Kroonlaan-Zeeweg, eerste herziening wordt het plan herzien voor wat betreft de bouw van het appartementengebouw. Op deze locatie wordt nu de bouw van nog twee rijtjes van 3 seniorenwoningen mogelijk gemaakt, met een maximale bouwhoogte van 7,5 meter. Nadat deze herziening is vastgesteld en in werking is getreden is er binnen het gebied Kroonlaan-Zeeweg ruimte voor in totaal 12 seniorenwoningen en is de bouwmogelijkheid voor het appartementengebouw vervallen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad van Nunspeet, Postbus 79, 8070 AB Nunspeet. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid uw zienswijze mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met mevrouw A.J. van Putten van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via doorkiesnummer 0341-259245.

Verzoek hogere grenswaarde Wet geluidhinder ontwerpbestemmingsplan Kroonlaan-Zeeweg in Nunspeet

In het kader van het ontwerpbestemmingsplan Kroonlaan-Zeeweg, eerste herziening is een akoestisch onderzoek gedaan naar de geluidbelasting (ten gevolge van wegverkeerslawaai) ter plaatse van nieuwe woonbestemmingen. Daaruit blijkt dat bij een drietal woonbestemmingen niet aan de wettelijke grenswaarden kan worden voldaan zoals deze in de Wet geluidhinder zijn vastgesteld. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere grenswaarden opgesteld.

Het ontwerpbesluit ligt vanaf woensdag 6 augustus 2014 ter inzage in het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na datum van terinzagelegging schriftelijk en gemotiveerd zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 79, 8070 AB Nunspeet. Ook kunt u binnen de vermelde termijn, na het maken van een afspraak, mondeling zienswijzen naar voren brengen. Nadere informatie via doorkiesnummer (0341) 25 92 19.

Naar boven