Logo Boekel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Zijp 7’, Boekel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij voornemens is om het bestemmingsplan ter plaatse van de locatie Zijp 7 te Boekel te gaan herzien. De aanleiding hiertoe is dat het voormalige veehouderijbedrijf omgezet wordt naar een tuinbouwbedrijf.

Beschrijving

De oude varkensstal en de stalling voor landbouwwerktuigen worden gesloopt. Hiervoor in de plaats wordt een werktuigenloods gerealiseerd. De oude jongveestal gaat gebruikt worden als werkplaats. Daarnaast is het voornemen om een verwerkingsloods te realiseren met koelcellen en kantine. De oude mestsilo wordt verwijderd. Aan de achterkant van het perceel wordt een tuinbouwkas gerealiseerd van maximaal 5.000 m2. Aan de voorzijde van de kas wordt een waterbassin gerealiseerd. De bergingsruimte welke deel uit maakt van het woonhuis wordt ingericht als boerderijwinkel.

Met initiatiefnemer is een exploitatie- en planschadeovereenkomst gesloten waardoor het kostenverhaal anderszins verzekerd is en er geen exploitatieplan behoeft te worden vastgesteld.

Inzage

Conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Zijp 7’ met bijhorende planstukken vanaf 7 augustus 2014 gedurende 6 weken ter inzage ligt bij de Centrale balie op het gemeentehuis van Boekel tijdens kantooruren. Gedurende deze termijn zijn de planstukken ook raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De IDN code is NL.IMRO.0755.BPHBGZijp7-ON01.

Zienswijzen indienen

Een ieder kan gedurende de termijn van inzage zijn/haar zienswijze over dit plan kenbaar maken, onder vermelding van “zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zijp 7”. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u binnen de genoemde termijn contact opnemen met Gijs Klop, telefoon 0492-326800. Bij voorkeur ontvangen wij uw schriftelijke zienswijze. Deze kunt u richten aan de gemeenteraad van Boekel, Postbus 99, 5427 ZH te Boekel.

Boekel, 5 augustus 2014

Naar boven