Oprichten van een oppervlakte-installatie voor de productie van aardgas in de gemeente Westerveld, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING BESLUIT M.E.R.-BEOORDELING

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 5 juni 2014 is een mededeling ingevolge artikel 7.16, eerste lid, van de Wet milieubeheer ontvangen van Vermilion Oil & Gas Netherlands B.V. te Harlingen, betreffende een voorgenomen activiteit op de mijnbouwlocatie Wapse.

De mededeling betreft het voornemen om op de bestaande mijnbouwlocatie Wapse, gelegen aan de Noordenveldweg te Wapse, in de gemeente Westerveld, op het perceel kadastraal bekend gemeente Diever, sectie H nummer 167 (gedeeltelijk), een oppervlakte-installatie voor de productie van aardgas op te richten. De mijnbouwlocatie Wapse wordt daarmee inrichting Wapse.

Ten behoeve van de ombouw van de mijnbouwlocatie Wapse naar een inrichting voor de productie van aardgas zullen op de productielocatie gefaseerd installaties worden aangebracht. Het ruwe gas stroomt via een bovengrondse leiding naar de driefasen-gas/vloeistofafscheider. Deze afscheider splitst het ruwe gas in aardgas, productiewater en condensaat. Het afgescheiden condensaat wordt in de afgaande aardgasleiding geïnjecteerd. Het aardgas met het condensaat wordt vervolgens via een ondergrondse aardgastransportleiding getransporteerd naar de gasbehandelingsinstallatie te Garijp.

Voor het oprichten van een oppervlakte-installatie geldt, op grond van categorie D.17.3 van het Besluit milieueffectrapportage, een m.e.r.-beoordelingsplicht.

De Minister van Economische Zaken is ingevolge artikel 3.3, vierde lid, onder b, van het Besluit omgevingsrecht bevoegd deze beoordeling uit te voeren.

Op grond van de verstrekte gegevens is het bevoegd gezag van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport (MER) opgesteld behoeft te worden.

De mededeling en het m.e.r.-beoordelingsbesluit zullen te zijner tijd, tegelijk met de ontwerpbeschikking van de omgevingsvergunning voor de inrichting Wapse, ter inzage worden gelegd op het gemeentekantoor van de gemeente Westerveld, Raadhuislaan 1 te Diever.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw G.S.J. Kooij, telefoon 06 – 54 79 52 29.

Naar boven